Inredningstips för köket

Köket är många gånger hemmets hjärta och en mittpunkt. Här kan man jobba med massor av härliga tips för att skapa en härlig atmosfär som uppmuntrar till matglädje. 
 
1. Mitt första tips är att inreda med maten. Det är så underskattat att tänka på att alltid ha frukt och grönt framme, dels så äter man mer av det, dels så bidrar den till att köket får en härligt färgglad energikick! 
 
 
2. Inred med redkskapen i köket. Man ser allt för många kliniska och sterila kök nu för tiden, ta fram dina fina skärbrädor och kastruller. Det kommer ge en levande känsla till köket som trots allt ska vara en glad och inspirerande miljö. 
 
 
3. Glöm inte växtligheten! Det är superviktigt att använda sig av växtlighet även i köket, så varför inte satsa på ätbara varianter? Kryddor och chilli är perfekta! För att hålla kryddväxter vid liv länge i köket kan du satsa på att vattna de väldigt ofta. Plantera gärna om de i en större kruka så kommer du inte behöva vattna lika mycket som när de står i sina små minikrukor man köper de i. 
 
 
 
4. Naturmaterial. Detta ska vara ledordet för alla ting som kommer in i köket. I allt från redskap till möbler. I köket hör inte plast hemma helt enkelt. Ni kommer märka skillnaden när man inför detta tänk i köket, känslan blir äkta och kökets energi så mycket bättre. Marmor är trendigt och en fantastiskt vackert material att använda i köket. Hos mig blandas sten, trä och metall runt köksbordet. 
 
5. Bygg upp stilleben i fönstret för en intressant känsla. När man inreder fönster kan man många gånger fastna och alltid köra samma uppbyggnad. Men när man börjat bli redo att exprimentera lite i fönster kan man börja använda sig av alla bra saker man har i köket till små stilleben. Fram med kokböckerna ur skåpet och placera i fönstret. (även en och annan vanlig bok om du inte har tillräckligt med kokböcker såklart)
 
 
Avslutar med lite allmänna bilder från mitt kök. 
 
 
 
 
Lycka till med köket finisar!  
LIVSGLITTER

Kan bara hålla med, så himla viktigt för mig att köket andas just kök, redskap och råvaror får gärna stå framme och nära till hands så att säga =D

Svar: Jag kan bara hålla med, det är verkligen A och O i köket :D
designbymirelle