Makeover på Ikea barnkök

 
Eftersom jag får många frågor och funderingar kring denna makeover så kommer här en full beskrivning om hur man gör. 
 
 
 
 
(märk borrdammet under haha)
 
 
-Clas ohlsons lackfärg, vit och rosa
-Mjuk lackpensel
-Mässingsspray från Biltema
-Plastprimer från Biltema
-Klarlack från Biltema
-Knoppar från Indiska
-Kakeldekor från lagerhaus
-Dekorplast i marmor från Bauhaus
 
Det första steget för mig var att måla de delarna som var träfärgade i vitt. Samtidigt kan du tvätta och spraya alla delarna som ska vara mässing med primern. Detta kommer göra att mässingsfärgen kommer fastna bättre. När du målat det vita kan du måla luckor i valfri färg, jag valde en rosa som jag själv blandade ihop genom att blanda vit och rosa färg. När primern på detaljerna har torkat och härdat kan du spraya på mässingen. Detta ska sedan torka ett bra tag för att sedan lackas med klarlacken. 
 
Pinnen som sitter i köket valde jag att klä i svart marmorplast. Bänkskivan valde jag vitt till. Då monterade jag bara bort allt och satte plasten över. För att få ett fint resultat spraya med såpavatten innan, då kommer du kunna korrigera plasten om den hamnar fel. Sedan är det bara att göra hål där det ska sitta spis och diskho. 
 
 
I hålen i hyllorna valde jag att sätta dit enkla små kakeldekorer som man köper som färdiga ark på Lagerhaus. Knopparna har jag bara borrat hål för och sedan sattit dit de fina porslingsknopparna som jag köpte på Indiska. 
 
 
 
Låt mässingssprayen och lacken torka ett bra tag innan ni monterar dit de för bästa resultat. Jag hade en del av sakerna hemma så denna makeover på köket kostade sammanlagt inte mer än 500:- . Och då finns det spray, färg och marmorplast kvar :) 
 
 
Olof in action för att slänga ihop lite lunch :D 
 
Hoppas ni gillade min tutorial på detta roliga projekt! 
 
Dekorplast - Ikeahack - Makeover - Mässingspray - upcycling
Anonym

Verkligen jättefint! Du är grym!

/Linnea

Svar: Tack snälla 😍
designbymirelle

Isabell

Wow, så himla fint!! :)

Svar: Tack snälla 😍
designbymirelle

Linda Cathrine Liljemalm

Oj så snyggt du gjort!

Svar: Tack snälla du 😍
designbymirelle

micca

jättefint :D

Svar: Tack snälla
designbymirelle

Anonym

Super fint kök!! Jag sitter just nu och försöker mig på att göra samma sak till min dotter och undrar bara hur många lager vit lackfärg du behövde måla? Har målat ett lager och det är nästan genomskinligt...

Svar: Man får måla tills det blir täckande :) Jag körde ungefär tre lager! Kramar
designbymirelle

Carro

Supersnyggt! Vi har ett extra sovrum som vi tänker ha som gästrum. Förhoppningen är såklart att vi så småningom ska bli fler i familjen och detta kommer då bli barnrum. Har du förslag/tips på hur vi kan göra i ordning detta rum så det så det lätt kan förvandlas till ett barnrum framöver. Tack för en superblogg!

Svar: Tack snälla :) maila mig gärna vid förfrågningar ❤️
designbymirelle

Anonym

Hej! Jag har 2 frågor! Jag undrar om du tror man kan måla/spraya detta köket när det redan är monterat? Köpte det begagnat nämligen.. jag har ett väldigt litet sovrum som samtidigt känns väldigt kalt. Jag har länge tänkt att jag vill ha himmelsäng för det är så sjukt mysigt. Men tror du att detta kommer göra rummet ännu mindre? Man vill ju kunna andas trots allt! Tack för en mkt bra blogg och instagramkonto/ Pernilla

Svar: Det bästa är att montera isär det ❤️ Använd skirt tyg till sänghimlen så kommer det inte kännas som att det förminskar rummet ❤️
designbymirelle

Sofie

Hej, supersnyggt!
Hittar inte mässingssprayen på biltema, vet du mer exakt vad den hette?

Victoria

Super snyggt! Jag håller på med dotterns kök, men hittar inte mässing färg på biltema, finns bara koppar och guld. Hette den nått speciellt?:)

Svar: Hejsan :) Åh nej den ska nog inte helt något speciellt :O Hoppas du hittar! Annars finns det montana cans gold chrome också :)
designbymirelle

Camilla

Hej, jag undrar om du slipade med sandpapper innan du målade?

Svar: Hejsan nej denna slipade jag inte innan jag målade :D
designbymirelle

Anonym

Vad kostar det att göra allt detta ungefär?

Svar: Detta blev ca 500 kr :)
designbymirelle

Anonym

Hej, Tänkte fråga vad för vit färg du köpte från Clas Ohlson. Var det aged white eller pure white?

Svar: Hejsan! Pure white är det :)
designbymirelle

Emma

Hejsan
Tack för superfin inspiration. Jag tänkte också köra på plasten som liknar marmor men blev lite konfunderad över vad du menar med att du hade såpa under dekorplasten?