DIY - julgranskulor

Hej mina raringar! 
 
Hoppas ni alla mår bra! Idag tänkte jag bjuda på ett litet DIY-tips för granen i år. Visst kan man köpa sig massor av dyra vackra julgranskulor, men varför inte satsa på att gräva fram lite garnnystan och skapa själv? 
 
 
 
Jag gjorde denna mindre variant i en snygg greige färg, körde även på lite större i grått. 
 
 
 
Man kan skapa de gamla klassiska pompomsen men här kommer ett tips som gör att ni kan skapa massa pompoms på samma gång! Busenkelt är det! Här kan man även bestämma hur stora de ska bli genom att justera hur när man fäster garnet. Även hur täta de ska bli genom att reglera hur många varv garn man använder runt stolen. 
 
Bild från wronek.pl
 
Lycka till med era egengjorda julgransdekorationer nu! 
 
Love 

En sjönära dröm i Strängnäs

Hej mina hjärtan! 
 
Ikväll bara måste jag visa er denna lilla dröm som ligger i Strängnäs. Här pratar vi sjötomt som det ska vara, ingen sjöglimt eller närhet till vatten, utan en riktig sjötomt! Kolla bara in den underbara känslan som finns i detta lilla hus! 
 
 
 
Jag älskar verkligen att man har skapat så många olika "rum" i trädgården. Här finns det plats både för aktvitet, middagar och relax. Perfekt med andra ord! Som ni ser ligger huset i direkt anslutning till en egen liten strand med volleybollplan, båtplats och badmöjligheter. 
 
 
 
Underbart kök med utsikt! Till höger är det en ingång till vinkällare också! Visst var det en rolig idé att satsa på björkstubbar som pallar till köksön?
 
 
 
Ja här kan man ju verkligen tänka sig att stå och slänga ihop en liten middag! 
 
 
Det är ju ingen hemlighet att jag är besatt av marockanskt, så gissa om jag älskar detta golv? Så snyggt att bara centrera mönster i mitten för att skapa ett vackert konstverk mitt på golvet. 
 
 
Samtliga bilder från hemnet.se
 
Från bryggan upp mot huset. Min stora dröm är ju att bo i anslutning till vatten, det är verkligen harmoni för mig. Kanske för att jag är född i stjärntecknet fisk? Iallafall så tycker jag att man verkligen kan få till en sällsynt perfektion på dena typ av tomter, och vem skulle inte vilja kunna hoppa ner och ta ett kvällsdopp en ljummen sommarkväll här? 
 
Ha en underbara kväll fina ni! 
 
Love 

Feng Shui för bättre sömn

Hej mina fina!
Jag återkommer lite då och då med tips om feng shui i sovrummet och hur man kan jobba med fengshui i sitt sovrum för bättre sömn. Detta är ett rum jag ofta återkommer till då detta rum är så otroligt viktigt. Det är här vi ska samla all energi för nästkommande dag och även renas från gårdagen. 
 
En grundpelare är att du vill placera din säng i kraftposition, detta innebär att du vill placera din säng med en hel vägg bakom. Vi vill inte ha ett oroande fönster bakom huvudet utan en hel trygg vägg att vila emot. 
Men det är inte bara vad som finns bakom våra sängar som är viktigt inom feng shui! Även framför sängen måste man se sig för. Här är ett exempel på en position på sängen som vi inte vill ha. Här hamnar vi mitt i en position som sköljer över oss med dålig energi, denna position kallas även "Coffinposition" . Här skulle vi istället möblerat utefter en av de hela väggarna på sidorna för att få en bra kraftposition på vår säng och därmed en trygghet och bättre sömn!  
 Bild från Pinterest 
 
När man sätter sin ljussättning i rummet finns det en del saker att tänka på. I ett sovrum vill vi ha in ungefär 7 armaturer. Detta för att vi ska kunna skapa en så balanserad ljussättning som möjligt i rummet. Det kan vara både levande ljus och vanliga lampor. Ovanför sängen ska vi dock vara försiktiga. Placera inte en tung lampa ovanför sängen, då det omedvetet kommer att påverka oss oroligt eftersom den kan ramla ner på oss när vi sover. Om du vill ha en lampa ovanför sängen jobba istället med lätta lanternor i tyg eller fjäderlampor, dessa lampor utgör inget hot för oss eftersom de inte kan skada oss om de ramlar ner på oss. 
 
Bild från Hemnet inspiration 
 
 
 Visst känns det bättre i magen med en lätt och "ofarlig" lampa ovanför sängen? 
 
 
Det enklaste tipset av de alla för att skapa harmoni i sovrummet är att inte ha TV eller träningsutrustning i sovrummet. Ingen av saker är något som vi behöver innan vi ska sova och samla energi för nästkommande dag. Om du vill se på något i sängen använd dig istället av en laptop som du sedan kan stänga igen helt.
 
 
Växtligheten i sovrummet är en hel vetenskap bara det, men det finns lite enkla tips man kan använda sig av. De flesta gröna växter växer under nattetid, detta betyder att de inte producerar syre till oss under natten. För en god natts sömn behöver vi ett bra flöde av syre. Eftersom växterna under natten växer tar många syre istället för att producera det, utom orkidén! Orkidéer jobbar under hela dagen och ger oss syre under hela dygnet. Alltså en perfekt växt för just sovrummet! Dessutom är de väldigt vackra och har en fin mjuk form. 
 
Mitt nästan viktigaste tips är vädring av rummet efter varje natt. Efter vår natts sömn behöver rummet renas och vädras för att kunna serva oss lika bra nästkommande natt. Därför gör det så mycket att bara öppna upp fönstret ett litet tag efter varje natt. 
 
En sista blänkare till er med husdjur, om ditt husdjur gärna sover i sovrummet och sängen har du lyckats med din fengshui. Djur har en fantastisk känsla för energier och lägger sig inte och sover var som helst. Currylinjer och energifält kommer vi in på en annan dag! 
 
 
Lycka till med att skapa ert eget kraftrum nu mina fina. För en god natts sömn är alla värda! 
 
Love