Gardiner från tak till golv

Hej mina underbara! Idag tänkte jag bjuda er alla på en liten guide i hur man kan hänga sina gardiner för att få den snyggaste looken. Jag själv kan ju inte ha gardiner, som verkligen är sorgligt har jag insett. Jag har varit lite antigardintjej innan men jag måste säga att jag blir mer och mer sugen. Nu är det ju dock så att mina fönster är minimala så jag har ingen möjlighet att sätta gardiner i dom. Men men, min tid kommer. I huset kommer jag nog kunna köra gardiner i några fönster iallafall! Jag får nöja mig med att jag får använda mig av gardiner i mina arbeten och konsultationer så länge! 
 
Vi kan börja med att titta på hur man ska hänga sina gardiner. Här är en bild som är perfekt att titta på för att inse vilken enorm skillnad det faktiskt gör för fönstret om man hänger sina gardiner ända uppe från tak till golv. Det kommer att skapa en illusion om ett mycket större fönster. Eftersom dagsljus är det värdefullaste vi har så vill vi inte att gardinerna ska svälja massor av detta så vi hänger gardinerna så långt ut från fönstret, på väggen, som möjligt. 
 
 
Nu när vintern är på ingång är det fantastiskt att våga sig på lite tyngre gardiner, sammet är ju en självklar trendfaktor hela hösten och vintern. 
 
 Bild: Pinterest.com
 
En sak man också ska tänka på när man ska sätta upp sina gardiner är att verkligen välja stång med omsorg, ställ dig frågorna om du vill att stången ska synas? Eller vill du att den ska smälta in i väggen? Välj efter det vilken typ och färg du ska ha på din stång. 
 
 Bild: Pinterest.com
 
Vill man inte jobba med den klassiska gardinstången kan man alltid satsa på skenor i taket, ikea har satsat en del på detta och där kan man finna detta till riktigt bra priser. 
 
Bild: Pinterest.com 
 
Varför inte en snygg tvåfärgad tyngre gardin i naturmaterial? Blir helt kollrig av denna snygga gardin alltså! 
 
Ha en underbar kväll och stort lycka till för er som har lite större fönster att hänga gardiner i än mig! Haha. Massa kärlek till er! 
Elin

Vart hittar man dessa underbara lite tyngre gardiner? Inspirationsbilder finns det gott om överallt men svårt att hitta vart man faktiskt köper, vågar mig helst inte på sammet. Finns det andra material att satsa på och ändå få tyngden?

Svar: Ikeas gardiner Vilborg !
designbymirelle

Nina

Hejsan! Asbra tips :) jag har istället gigantiska fönster, hur "ska" man tänka då? 😄 Tacksam för tips 😊

Svar: Kan man har för stora fönster? :D Samma tänk som små skulle jag köra på!
designbymirelle

Anonym

På Ikea köpte jag mina beiga gardiner som jag har med fingerkrok och 3-spårs skena, har även en skir gardin bakom Ikea gardinerna. Bra tyngd på gardinerna och snyggt fall
http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/00297553/

Anonym

På Ikea köpte jag mina beiga gardiner som jag har med fingerkrok och 3-spårs skena, har även en skir gardin bakom Ikea gardinerna. Bra tyngd på gardinerna och snyggt fall
http://m.ikea.com/se/sv/catalog/products/art/00297553/

Svar: Perfekt tips ! :D
designbymirelle

Roomly.se

Vilka härliga tips! Perfekt nu till hösten och vintern!

Svar: Tack snälla :) Roligt att det uppskattas :)
designbymirelle

nissdotter.blogg.se

Alltså jag har enorma fönster och vill så gärna hänga dem ända upp vid taket men har hyreslägenhet och får inte göra andra hål än de fästen som redan finns på "traditionell" plats, så tråkigt :(

Svar: Å så tråkigt. Vore ju så snyggt att framhäva det ännu mer. <3
designbymirelle

Camilla

Jag har alldeles för många fönster så jag måste ha gardiner :)
Jag förstår hur och varför man sätter upp gardiner högre men har svårt att se det i mitt hem så en liten fråga: hur gör man med gardinstång om man har ett brutet tak? Dvs man har inget tak som man kan sätta fast en gardinstång eller skena.
I vårt vardagsrum har vi ett glasparti/dörrar på 7 m. Det är cirka 1 meter vägg ovanför detta glasparti. Därefter börjar taket justeras inåt/uppåt mot taknocken.
Hur ska jag tänka när jag sätter upp gardinstången? Jag kan inte sätta den i taket utan kan bara sätta fast den i väggen.
Tacksam för några kloka ord :)

Svar: Hejsan! Å jag har lite svårt att föreställa mig vad du menar. Men det låter som att det är bäst att sätta stången på väggen precis innan den börjar justeras inåt? Massa kramar Mirelle
designbymirelle