Feng Shui för bättre sömn

Jag återkommer lite då och då med tips om feng shui i sovrummet och hur man kan jobba med fengshui i sitt sovrum för bättre sömn. Detta är ett rum jag ofta återkommer till då detta rum är så otroligt viktigt. Det är här vi ska samla all energi för nästkommande dag och även renas från gårdagen. 
 
En grundpelare är att du vill placera din säng i kraftposition, detta innebär att du vill placera din säng med en hel vägg bakom. Vi vill inte ha ett oroande fönster bakom huvudet utan en hel trygg vägg att vila emot. 
Men det är inte bara vad som finns bakom våra sängar som är viktigt inom feng shui! Även framför sängen måste man se sig för. Här är ett exempel på en position på sängen som vi inte vill ha. Här hamnar vi mitt i en position som sköljer över oss med dålig energi, denna position kallas även "Coffinposition" . Här skulle vi istället möblerat utefter en av de hela väggarna på sidorna för att få en bra kraftposition på vår säng och därmed en trygghet och bättre sömn!  
 Bild från Pinterest 
 
När man sätter sin ljussättning i rummet finns det en del saker att tänka på. I ett sovrum vill vi ha in ungefär 5-7 armaturer. Detta för att vi ska kunna skapa en så balanserad ljussättning som möjligt i rummet. Det kan vara både levande ljus och vanliga lampor. Ovanför sängen ska vi dock vara försiktiga. Placera inte en tung lampa ovanför sängen, då det omedvetet kommer att påverka oss oroligt eftersom den kan ramla ner på oss när vi sover. Om du vill ha en lampa ovanför sängen jobba istället med lätta lanternor i tyg eller fjäderlampor, dessa lampor utgör inget hot för oss eftersom de inte kan skada oss om de ramlar ner på oss. 
 
Bild från Hemnet inspiration 
 
 
 Visst känns det bättre i magen med en lätt och "ofarlig" lampa ovanför sängen? 
 
 
Det enklaste tipset av de alla för att skapa harmoni i sovrummet är att inte ha TV eller träningsutrustning i sovrummet. Ingen av saker är något som vi behöver innan vi ska sova och samla energi för nästkommande dag. Om du vill se på något i sängen använd dig istället av en laptop som du sedan kan stänga igen helt.
 
 
Växtligheten i sovrummet är en hel vetenskap bara det, men det finns lite enkla tips man kan använda sig av. De flesta gröna växter växer under nattetid, detta betyder att de inte producerar syre till oss under natten. För en god natts sömn behöver vi ett bra flöde av syre. Eftersom växterna under natten växer tar många syre istället för att producera det, utom orkidén! Orkidéer jobbar under hela dagen och ger oss syre under hela dygnet. Alltså en perfekt växt för just sovrummet! Dessutom är de väldigt vackra och har en fin mjuk form. 
 
Mitt nästan viktigaste tips är vädring av rummet efter varje natt. Efter vår natts sömn behöver rummet renas och vädras för att kunna serva oss lika bra nästkommande natt. Därför gör det så mycket att bara öppna upp fönstret ett litet tag efter varje natt. 
 
En sista blänkare till er med husdjur, om ditt husdjur gärna sover i sovrummet och sängen har du lyckats med din fengshui. Djur har en fantastisk känsla för energier och lägger sig inte och sover var som helst. Currylinjer och energifält kommer vi in på en annan dag! 
 
 
Lycka till med att skapa ert eget kraftrum nu mina fina. För en god natts sömn är alla värda! 
Lisa

Jag älskar verkligen när du tipsar om feng shui, speciellt i sovrummet! :)

Svar: Å va roligt att det uppskattas💗
designbymirelle

Emilia

Mitt sovrum ser ut som kriget, ändå väljer hunden att sova i våran säng/vårat sovrum så jag vet inte riktigt om jag tror på det sista. Men i övrigt är det väldigt fina tips. Går bara & väntar på att min fjäderlampa ska komma hem 😍

Svar: Haha ja dom gör lite som dom vill dom små liven ❤️❤️
designbymirelle

Emilia

Mitt sovrum ser ut som kriget, ändå väljer hunden att sova i våran säng/vårat sovrum så jag vet inte riktigt om jag tror på det sista. Men i övrigt är det väldigt fina tips. Går bara & väntar på att min fjäderlampa ska komma hem 😍

Anna

Hej! Har precis hittat till din blogg, men oj vad glad jag blev!👍🏻 Massor med fina tips och fin inspiration, tack!🙏 Tycker det låter lite svårt att få till 7 ljusarmaturer i sovrummet, har du några tips? 4 st är ju lätt😊, taklampa, 2 bordslampor, en fönsterlampa...men sen tar fantasin slut, en ljusslinga kanske i ett hörn... Skulle bli jätteglad om du kan komma med fler belysningsideer! Vänliga hälsningar Anna

Svar: Hejsan! Va roligt att du gillar! Du kan använda en ljusslinga i ett hörn, en golvlampa i ett hörn. En bordslampa på en byrå, eller en ljudboll på golvet kanske? Ikea har fina billiga :) kram
designbymirelle

Anonym

Tack för alla underbara tips💕

Svar: Åh va roligt att dom uppskattas! Massa kramar till dig
designbymirelle

Tack för alla härliga tips på din blogg! Jag gillar dina inlägg och feng shui och undrar om du har något tips på en bra bok om fengshui inom heminredning?

Tack för alla härliga tips! Jag gillar dina inlägg om Feng shui och undrar om du har något tips på en bra bok om feng shui inom heminredning? ☺️

Svar: Åh tack snälla va roligt att dom uppskattas! Stora boken om fengshui är ett tips! massa kramar till dig
designbymirelle

W

Så roligt att läsa det här! Vi går i tankarna om att bygga ut huset för ett extra sovrum inför en ev bebbe nr 2. Då blir det ett helt nytt till mig och sambon. Har klurat en del på hur vi ska få det harmoniskt för att kunna koppla av efter stressiga pass på jobbet. Underbart att bli inspirerad här ☺ Följer dig även på insta och tycker att allt du gör är så otroligt fint!!!

Svar: Åh så underbart att kunna inspirera! Va glad jag blir! Och stort lycka till med utbygganden! Kramar
designbymirelle