Det här med följare

Idag är en sån där babbeldag för mig! Känner bara för att ventilera lite. Som de flesta av er vet så är en stor del av mitt företag sociala medier. Nu när jag satt och kollade statistik samt följare tänkte jag verkligen på en sak - fyfaaaasen vad jag påverkas av det alltså. 
 
Man kanske lägger ut en bild på sig själv på instagram - tappar 50 följare, hur tolkar man det egentligen? Förstår att man följer för Inredningsinspiration men mitt mål är att vara personlig med mina följare, verkligen bjuda in er i mitt liv, då måste ni ju få se hur jag ser ut, haha. Men ja, just den saken är verkligen en smaksak! Till saken jag började skriva om, pressen när man arbetar med detta. För varje gång du förlorar läsare eller följare tänker du direkt att du gjort något fel, och börjar fundera på vad du kan ändra på. Jag förstår att så många går in i väggen och faktiskt förändrar sig själva för att likna andra. Det är en så enorm press liksom. 
 
Jag kommer alltid vara jag, fortsätta som jag alltid gjort, men tro mig när jag säger att jag varit så sugen att förändra mig för att behaga och likna de större bloggarna och instagrammarna ett flertal gånger. Jag har också fått lust att ta bilder som inte är mina och posta dagarna i ända, för att det ser så snyggt ut i flödet, jag har också lust att retuschera både det ena och det andra i mina bilder för att skapa "det perfekta" flödet. 
 
Ja vart vill jag komma med det här egentligen, haha, jag vet inte! Kanske känner någon av er igen er - ja då är vi fler i båten iallafall, haha! 
 
Sist men inte minst - stay true to your self. För du är fantastisk precis som du är. 
 
Hjärta om ni gillar 😘
 
 
Pernilla

Du är en av de få som jag följt en längre tid.. Jag är en sådan som söker inspiration och förnyelse på olika konton. Du däremot har hängt med mig väldigt länge- just för att du är ärlig, och sådär härligt opretentiös. Dina inlägg skapar inspiration och inte ångest över allt man behöver köpa för att vara trendig och inne. Har själv jobbat med inredning, har dock en paus just nu, men just den här stressen är så trist. Och alla som postar samma "innegrej" fast i sina egna miljöer- så tråkigt. Fortsätt med det du gör för du gör det väldigt bra!

Svar: Hej! Åh va glad jag blir för dina fina ord! Verkligen! Känns så skönt att veta att det uppskattas att man bara kör sitt race och inte kör precis som alla andra. :) Ha en fantastisk dag! Massa kramar!
designbymirelle

Ida

Jag för min del gillar dig just för att du är så personlig och visar upp ditt fina hem! Förstår helt att man kan fastna i de tankarna dock... Och alla kan ju inte tycka om en :p Du visar upp att det inte behöver kosta skjortan att förnya i sitt hem och att det kan bli supersnyggt ändå! :D Så jag älskar att se dina vackra foton och jag blir väldigt inspirerad av ditt konto! Kramar! ♡

Svar: Åh va glad jag blir av det du skriver! Värmer verkligen :) Ha en underbar dag! Massa kramar
designbymirelle

Gunbritt

Men oh så rätt du har och jag har som du funderat i samma banor. Men varför ska man ändra sig. Vi är dom vi är och om inte alla tycker om oss så är det inte vårt fel.
Jag skriver det jag känner för dagen och alla tycker inte om det. Ja men ok då. Några följare föll bort den dagen men dom kommer igen. Det är klart att man vill att så många som möligt ska följa en men jag tänker inte ändra på mig för att få fler.
Har nyss hittat till din blogg och jag följer den med intresse då inredning är något som intresserar mig och som jag behöver hjälp med.
Tack för att du finns och för att du är du.
Keep up the good work.
Kram. <3

Svar: Ja men visst är det så? Man är ju bara den man är helt enkelt :) Om det inte passar så får det vara helt enkelt :) Tack för dina fina ord, det gör mig superglad! Ha nu en underbar dag fina! Massa kramar
designbymirelle

Anna

Hej Mirelle! Jag tycker att du är helt fantastiskt duktig - både på inredning och på att hantera Instagram och din blogg! Det är faktiskt intressant att få läsa hur viktiga vi följare är för den som delar med sig av sitt liv i sociala medier. Kram till dig!

Svar: Åh va glad jag blir för dina fina ord! Tack så jättemycket! Ni är såklart det viktigaste av allt i denna karusellen :) Massa kramar till dig
designbymirelle

Hanna

Jag tycker att jag ser ett mönster i vilka personer som avföljer mig. Jag följer sällan tillbaka om det inte är ett konto som verkligen intresserar mig. Det är alltid de följarna som jag tappar, de som uppenbart bara är ute efter egna följare. Sen tycker jag inte att du ska ändra på ditt flöde bara för att "behaga" (hittar inget bättre ord just nu) den stora massan utan jag tycker att du ska vara sann mot dig själv och fortsätta med det som är DU. Ha en fin dag!

Svar: Tack snälla för dina kloka ord! Visst är det så. Konstigt det där med såna som bara följer för att man ska följa tillbaka, aldrig fattat det där! Ha en underbar dag!
designbymirelle

if the crown fits · it fits 👑

Jag har inte så många följare ( runt 300 ) och har inte den intentionen heller men märker att de som jag inte följer tillbaka försvinner, de är endast ute efter jaga följare typ "follow for follow" 😊

Passar på att önska dig lycka till med din fina blogg 🌺

Svar: Ja det är konstigt det där, jag trodde man följde de man verkligen var intresserad av och inte vilka som vill följa en tillbaka, haha! Massa kramar och tack för dina fina ord!
designbymirelle

Erika- familjeliv, träning och inredning

Jag förstår absolut hur du menar. Man är väldigt känslig när folk avföljer en har jag upptäckt. Samtidigt som man själv följer en del ett tag och ser sen att det kontot kanske inte var nåt för mig. De absolut värsta är de storbloggare (halvkändisar) som börjar följa en och kommenterar och gillar ens bilder. Och sen när man börjar följa deras konto så avföljer dem en direkt. Så tydligt att det enbart är för att ragga följare. Dåligt tycker jag! Jag följer de konton som jag tycker är inspirerande (därav ditt). Stor kram!

Svar: Helt rätt det du skriver, så är det verkligen! Oj aldrig hört talas om att dom börjar följa sen avföljer för att få följare! Jösses! Måste ta hela dagarna att hålla på med det, haha! Kramar
designbymirelle

Corina

So nice name you have on your blog 😊

Anonym

Känner absolut igen det där men jag kommer alltid tillbaka till att, "nej, jag är jag, jag ska lägga upp det jag vill och bara fortsätta vara jag". För det är äkta. Jag kan verkligen inte lägga upp bilder för att behaga andra eller göra samma som andra, det känns bara så fel i hela kroppen. Sen vill jag bara säga att folk avföljer av flera anledningar än att man lägger upp en bild på sig själv. Många, många är dem som avföljer för att man själv inte följt dem ännu. Händer mig hela tiden, någon följer mig sen tappar jag plötsligt följare och nästa dag ärr det samma person som följde mig igår som följer mig igen. Så, ta det aldrig personligt är min poäng. Fortsätt bara göra det du gör, de som avföljer är inte dina "rätta" följare ändå. 💙

Svar: Hej fina! Ahhh va glad jag blev för dina fina kloka ord! Tack, verkligen! <3
designbymirelle

Interiorbyvanessa

Fint inlägg! Jag förstår dig verkligen, jag vet att jag borde vara tacksam för att jag vuxit så snabbt på min instagram och mina bilder får väldigt många likes men helt ärligt så ger det mig press och stress, jag måste leverera bättre och bättre jämt och slutar jag öka med flera 100 följare på ett dygn så undrar jag vad jag har gjort fel. De kanske låter löjligt men alla har sina egna saker man känner press för. Får jag under 6k likes så undrar jag va de är för fel osv. Jag skulle vilja lägga upp bilder och strunta fullständigt i likes. Men tyvärr så bryr jag mig! Ännu värre nu när jag för första gången öppnat en blogg och ser att bara ett fåtal läser.. nu börjar jag inbilla mig att någon köpt mina följare på IG åt mig haha.. varför vill ingen läsa liksom om så många följet på IG! Aja haha så löjlig man känner sig ibland med sina tankar! Finns ju faktiskt viktigare saker i livet 😅😅 Men de ger mig styrka att veta att jag inte är ensam och att någon så stor som dig också kan känna denna press av sociala medier. Ha en fin dag vackra du ❤️

Svar: Åh gulliga du. Tack för dina fina ord! Du har inget att oroa dig för! Det är verkligen något man får jobba med hela tiden! Det är ingen lätt match <3 Men vi kör på och fortsätter vara oss själva, det är det bästa man kan göra :) Massa kramar till dig fina
designbymirelle