Mitt favoritrum

Ingen har väl missat att mitt sovrum är min heliga plats? I sovrummet ska man samla all energi för kommande dag, därför är det så himla viktigt att verkligen trivas i sitt sovrum. De sakerna man kan lägga lite extra tanke på är dessa.
 
Färgsättningen - svala färger ger oss lugn och harmoni, undvik exempelvis för mycket rött, som höjer puls och hjärtats slag. Håll dig sedan till din färgskala, genom att använda samma kulör, men olika nyanser på detaljer ger du rummet helhet och ett harmoniskt intryck.
 
Ljussättningen - I ett sovrum bör det finnas 5-7 ljuskällor. Fundera ut var du kan lägga till fler armaturer, kanske har du ingen fönsterlampa? Att punktbelysa vackra saker du vill framhäva i ett rum är väldigt stämningsfullt och effektfullt.
 
Textilierna - Säg vad man vill, men naturmaterial är det allra bästa för ett sovrum. Har ni testat sängkläder i blandningen linne/bomull? Det måste ni! Helt fantastiskt är det. Tänk samma sak med alla textilier som kommer in i sovrummet, ullplädar, bomullskuddar osv.
 
Dofterna - Det finns dofter som gör oss pigga och det finns dofter som gör oss harmoniska och trötta. Lavendel är en lugnande doft och lämpar sig perfekt i ett sovrum! 
 
 
Uppskattar så när ni lämnar ett litet avtryck när ni varit här om ni tyckte om inlägget! Superbra för mig att kika på när jag tittar på vad jag ska skriva mer av för inlägg. Sov gott nu alla underbara läsare! 
bedroom - fengshui - färgsättning - lavendel - ljussättning - sovrum - sovrumsinspiration
Alexandra

Precis hittat hit till bloggen och har inte hunnit läsa så många inlägg än. Men det lovar gott :) Det som förvånar mig är att det är så mycket vitt och grått i inredningen. Jag gillar att inreda med färger! Är det helt ute?? 😉😉 Ha de!

Svar: Det är nog bara en fas😻 I vår kommer massor med färg så nej självklart är det inte helt ute med härliga färger 😻
designbymirelle