Tips från inredaren - ljussättning

Hej fina ni! 

Idag tänkte jag bjuda er på tre punkter man ska tänka på när man ljussätter ett rum! Jag får väldigt ofta frågor om just ljussättning så jag tänker att det är perfekt att passa på att ge er några tips ni kan ha med er när ni ljussätter! 
 
1. När du sätter själva basbelysningen i rummet (fönsterlampor, golvlampor osv) ska du tänka att detta ljus som skapas med dessa armaturer tillsammans ska kunna represtera dagsljuset när du inte har det. Det krävs alltså en hel del lampor i ett större rum! I ett litet rum rekommenderar jag att man minst har fem lamparmaturer! 
 
2. Belys saker som du älskar och vill framhäva. Det här är vad som gör ljussättningen personlig. Punktbelys föremål som talar högt i just ditt rum! Kanske är det ev tavla? Eller en vacker skulptur i bokhyllan?  
 
Bild: Deconation.se 
 
3. Använd rätt styrka och ljus på dina glödlampor! Det är en hel djungel, men innan du är klar behöver du fundera över färgsättning och vilket slags ljus som passar just hos dig. Tänk på att anpassa styrkan i glödlampan efter övrig belysning, rummet och vilken typ av lampa det är. 
 
Bild: vitacopenhagen 
 
Hoppas ni fick med er lite matnyttigt för ljussättningen! Glöm inte att hjärta om ni önskar fler tips från inredaren ❤️ 
Punktbelysning - Tips - ljussättning