Spektakulärt

Hej babes! 
 
Första gången i livet jag använder det ordet, spektakulärt. Men ja, jag kunde faktiskt inte komma på ett bättre ord för dagens hemnet-tips. Den här villan är verkligen spektakulär! Med risk för att det kan låta som att det är jag själv som säljer den här villan, haha, häng med! 
 
 
 
Antar att jag fångat in er redan nu? Många inredningsbloggar fokuserar alltid väldigt mycket på interiören, men jag vet inte, det bara är något med exteriörer som pirrar igång mig alltså! Kolla bara, taket, fönster, omgivningen, de små takpannedelarna på sidan av huset. Mums! 
 
 
 
 
Glömde jag nämna att de flesta delar av huset har sjöutsikt? 
 
 
Ja, alltså kan man kalla den takmålningen något annat än spektakulär? Oj oj. Jag försökte hitta i annonsen vad detta har varit för byggnad innan men kunde inte hitta det. Kyrka av något slag kanske? Vet någon av er?
 
 
 
Jag ska inte peppra er med mer bild här på bloggen, in och kika på annonsen genom att trycka HÄR
drömhus - hemnet - tillsalu - villa
Lisa

WOW! Vilken dröm! Sprang på detta objektet på Hemnet på Idunavägen i Malmö också som är en riktig dröm: https://www.landgren.com/objekt/bilder.html?902307. Flyttar gärna in igår typ!

Svar: Wow det var verkligen fantastiskt!
designbymirelle

Det är en sjukhuskyrka till ett mentalsjukhus. Jättefint men jag skulle inte vilja bo där😛

Jenny 😊

Jonas

Jag kan inte säga med säkerhet men arkitekturen säger mig att den är ritad av Georg A. Nillson. Den påminner väldigt mycket om Enskede skola och Örby skola i Stockholm. Dom byggdes 1915, dvs 11år innan det här huset, och stämmer överens med den putsade tegelfasaden där man kan ana teglet bakom, färgsättningen, den kraftiga takvinkeln, tegelfrisen under takfoten och det charmiga lilla bygget på taknocken. Dessutom påminner den vackra takmålningen väldigt mycket om den som finns i Enskede skolas matsal. Väldigt vackra byggnader och jätteroligt att se att det finns fler. ☺

Svar: Va roligt att du kunde känna igen det! Någon hade skrivit att huset var kyrkdel till ett mentalsjukhus som låg där förr. Men nu hittar jag ingenstans vart jag läste det :) Kanske har drömt, haha. Ja vackert är det iallafall! =)
designbymirelle

Natalia Richardson

Vilket hus jättevackert.
Men tycker inte om att det är så stort och mycket rum.
Trivs bättre i mindre hus faktist.

Svar: Ja jag är lite likadan faktiskt :) Känns tryggare på något sätt!
designbymirelle

Eleonora

Wow lyxigt och vackert!! :)

Svar: Ja visst är det häftigt? :D
designbymirelle

Josefine

Hej! Även om det var ett tag sen inlägget publicerades så kan jag berätta att det inte är någonstans i Stockholm som detta ligger utan i lilla Strängnäs i området Sundby Park. Sundby området var ett mentalsjukhus förr i tiden, länk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Sundby_sjukhus
Nu är det ett fint område med skolor, nybyggda men även bevarade hus från området! Detta objekt är den gamla kyrkan, vissa säger att det spökar i en del hus och andra inte, beror nog på om man tror på sånt eller inte :-)

Svar: Åh va intressant! Stort tack för informationen! Jag kan verkligen tänka mig att det spökar lite där haha!
designbymirelle