Svar på tal

Det här var en händelse som inte är helt ny, men som liksom legat och grott lite. Det handlar om en kommentar jag fick på mina sociala medier om att jag sov länge, att jag inte borde lalla omkring med det jobb jag har och istället ställa upp för samhället och jobba inom vården, helst dygnet runt som hon gjorde. Jag vet att man inte ska bli upprörd och sådär, men ändå liksom gnager det på mig. Varför varför varför är väl det som går runt. Jag borde egentligen inte ens behöva försvara mig, men jag vill ändå att ni ska veta, att jag lever ingen slappdröm och lallar runt och sover hela dagarna. Jag jobbar varje dag, på hela året. Ja, jag är faktiskt aldrig ledig. Någon dag hit och dit kan jag ta ledigt från just inredningskonsultationer, men jag uppdaterar dagligen både blogg och instagram. Det är också mitt jobb. Man kan säga att jobbar jag inte med det ena så jobbar jag med det andra, särskilt nu när vi köpt hus. Och absolut, jag unnar mig att sova tills jag vaknar, men jag slutar inte heller jobba förrän jag somnar. Inte för att jag måste, men för att jag älskar det! För att jag gör ett jobb som också är betydande. Alla kan inte jobba inom vården, dom som gör beundrar jag tusenfalt såklart. Men jag hoppas att jag dagligen levererar inspiration och lust till alla er där ute. Och på den vägen kan bidra till en viktig del av allt, människors välbefinnande. Även om jag sover på morgonen och jobbar med inredning och är influencer. Ja, vad vill jag nu säga med det här då. Mer än att jag inte sover hela dagarna, haha. Nej, jag vet inte egentligen, som sagt jag känner inte att jag behöver försvara mig riktigt, känner inte riktigt att någon ens har rätt att kommentera vad jag borde göra och inte göra, men det är en del av sociala medier helt enkelt. Men jag antar att jag fortfarande har svårt för öppenheten och i många fall oförskämdheten på sociala medier, för att jag själv aldrig skulle kunna tänka mig att yttra mig. Nu fortsätter jag som alltid, pepprar er med inspiration och härlig inredning! Och till er andra som stöter på såna här saker, nu kör vi ännu hårdare mot att förverkliga våra drömmar och skapa vår egen lycka 👊 Skickar ut en liten notis om att alla som läser detta borde skriva en fin sak till en person man följer på sociala medier. Vi kan förändra klimatet på nätet, det gäller bara att faktiskt ta tag i att bidra till en positiv känsla i det vi skriver och lämnar efter oss! Nu kör vi! Tryck hjärta om du också tycker att vi måste sprida mer kärlek på nätet!

Josefine

Det var det absolut sjukaste jag hört! Vad är det för påhopp? Vad vet hen om dig och hur du jobbar o sover? Ofta man ens funderar på hur någon annan sover? Och givetvis kan inte alla jobba i vården!?! Hur skulle det se ut? Samhället är uppbyggt på att människor gör olika saker, och något samhället behöver bli bättre på är att fler gör det dom brinner för! Allt för många människor går bara o jobbar, o vantrivs med det dom gör. Hur bra är egentligen det? Nej, mer kärlek till folket! Och heja alla där ute som vågar följa sin dröm! Tack för all daglig inspiration! Du är så viktig i den här ”världen” Mirelle! Tack för allt du gör, och för att du är du! ❤️

Svar: Åh tack för dina fina ord. Du gjorde verkligen min dag nu! Känner exakt precis som du skriver så det känns så skönt att du satte precis ord på det! Önskar dig en underbar dag! massa kramar
designbymirelle

sara

Hej!
Håller helt med dig om att negativa kommentarer om andra är helt onödigt! Du styr ditt liv och hur du väljer att använda din tid kan ju andra strunta i. Om hon som skrev kommentaren är missnöjd med sitt jobb så är väl du en att inspireras utav! Du har ju flöjt din dröm och skapat en vardag som funkar för dig, och vi alla har chansen att göra likadant!

Men, när jag läste ditt "svar på tal" så dök det upp en fråga... Du skriver "Man kan säga att jobbar jag inte med det ena så jobbar jag med det andra, särskilt nu när vi köpt hus." Hur menar du att ert husköp är en del av dina arbetsuppgifter? Räknar du städning och trädgårdsarbete som jobb? Jag frågar inte för att gnälla, utan är nyfiken på hur du tänker! Influenser-branchen är ny för mig och det är intressant att höra era "arbetsbeskrivningar"!

Svar: Hejsan! Håller helt med dig! Med huset menar jag dels allt som måste färdigställas, måste såklart få till allt så fort som möjligt, en stor del av mina sociala kanaler är just bilder från mitt hem. :) Men den största anledningen att man måste ligga i med jobb är ju att hus verkar som ett svart hål när det handlar om pengar, haha! Mycket som ska betalas helt enkelt :D Massa kramar till dig
designbymirelle

Anonym

❤️

Svar: <3<3
designbymirelle

Jennifer

Man vänjer sig nog aldrig. För såklart ska vi ju inte vänja oss vid det.
Varför vara elaka? Vad vinner någon på det? ... har så svårt att förstå det.

Svar: Ja verkligen jag har lika svårt som du att förstå... Kramar till dig!
designbymirelle

Ronja

Åh Jisses, vilka människor det finns alltså.. Har aldrig förstått kommentarer många bloggare får att de ska skaffa "riktiga" jobb.. Dels tycker jag väl att alla jobb är riktiga och dels undrar jag varför?
Låt folk jobba med det de vill. Säger personen liknande saker till folk som jobbar som telefonförsäljare, designer eller fan vet jag som den här människan bedömer icke godkänt?


Sara:
Jag vet inte hur Mirelle tänkte men jag tolkar det som så att eftersom hon är inredningsbloggare så innebär ett nytt hus ett nytt projekt till bloggen och vi som läsare FÖRVÄNTAR oss massor med spännande uppdateringar kring detta!
Med andra ord blir det en enorm press på henne att färdigställa grejer i huset och komma igång med inredning och renovering. Inte som en annan som kanske hade råkat skjuta upp renoveringen i ett par, tre år och fortfarande har flyttkartonger kvar om 6 månader.. ;)

Svar: Ja jag brukar också fundera vem det är som bestämmer vad som är ett riktigt jobb, väldigt tråkigt att det ska vara så över huvudtaget iofs. Med huset menar jag dels allt som ska renoveras och färdigställas och även alla pengar som man lägger ner, så det är bara kötta på med jobb så att man har råd att göra de förändringar som man vill fixa helt enkelt :) Hus är lite som ett svart hål för ens stackars penningar, haha :D Massa kramar till dig
designbymirelle

Anonym

Hej Mirelle. Först vill jag säga att det du gör är så jäkla bra. 👍 upp på att du kör din grej, tror på dina drömmar. Du är en förebild för många. Kruxet i vårt land är det typ "fel " att göra det man vill....som man drömmer om. Drömmer som man vill förverkliga är liksom knasigt 🤔 Sticker i ögon om man satsar på något annat som inte är det vanliga. Typ jobba inom vården, förskolärare, lärare osv... Jag själv pluggar nu inom trädgårdshandel. Där får jag lära mig växtkännedom, marklära och annat skoj. Utbildningen är genom arbetsförmedlingen. Kan säga så här....Har fått kommentarer om " Men utbildningen är unget tidfördruv" kommer du få jobb, e det seröst....listan är lång.....Varför kan inte folk säga istället: Vad kul att du går denna utbildning, jobb ordnar sig...Kul att du älskar din utbildning.
Nej man ska bli orolig över att det man gör inte ska leda nånvart.
Må så vara....Jag kanske sitter där sen på arbetsförmedlingen. Men nu är nu. Här och nu. Jag utbildar mig inom ett ämne jag älskar...Just därför vill jag säga till dig att det du gör är så bra. Du satsar på din dröm, och du vågar det 👏👏👏 Skit i alla som säger något annat trams. Lättare sagt än gjort kanske, men jag hejar på dig. Kramar från en perenn nörd i Stockholm 🤗

Svar: Åh tack för dina fina ord och att du gillar det jag gör! Betyder massa! Håller helt med dig, vet inte hur många gånger jag fick höra det där om jobb när jag utbildade mig till inredare, var ju ett par år sedan så då var det verkligen nytt. Nu blomstrar marknaden och jag kan bara se tillbaka på alla dom och säga; ja men det löste sig ju helt perfekt med jobb med min flummiga utbildning :) haha. Låter helt galet roligt med trädgård, växtlighet är ju det finaste som finns! Massa kramar
designbymirelle

meh.blo.gg

Alla har inte förstått att med samhällets utveckling kommer också nya typer av jobb. Egentligen saknar hon säker bara uppskattning för det hårda arbete hon utför (förstod det som att hon arbetade inom vården)? Tror inte hon missunnar dig egentligen. Bara en tanke jag fick eftersom många inom vården är underbetalda och får dessutom skit från många håll, chefer, familjen (obekväma arbetstider) och anhöriga till de de vårdar. Men som du säger mer kärlek mindre hat borde alla ta till sig.

Svar: Ja men vilket bra sätt att tänka på också, det är lätt att man bara bli ledsen direkt utan att egentligen tänka lite djupare på det. Finns såklart bättre sätt att visa sitt missnöje än att attackera andra, haha :) Men ja jag förstår helt vad du menar :) More love helt enkelt! Kramar till dig!
designbymirelle

Anonym

Du har iaf inspirerat mig massor!❤️

Svar: Åh tack snälla du va glad jag blir! Tack! Kramar
designbymirelle

Josefine

Varför tar någon sig tiden att skriva något så onödigt till dig? Heja dig!

Svar: Haha jag vet inte det faktiskt, alltid en gåta med sånt tråkigt hat.. Kramar
designbymirelle

Mikaela thelenius

Helt rätt skrivet. Det handlar om avundsjuka! Kör på tjejen!

Svar: Tack fina Mickan. du är bäst :) <3
designbymirelle

Hanna Karlsson

Jag tycker det är naivt att tro att man som influencer bara "lallar runt". Bra skrivet, synd att det ska behövas ryta i lite.

Svar: Ja ibland är det enklaste att bara markera lite :) Ja men exakt som du skriver, vi jobbar precis lika hårt som alla andra. Massa kramar
designbymirelle

Natalia Richardson

Jag blir alltid glad av din blogg. Får nya idéer till mitt lilla hus. Med din blogg och med det jag tycker om i inredning har jag fått det rigtigt mysigt och fint i huset.
Grattis till husköpet jättekul.

Svar: Åh va glad jag blir att jag kan inspirera till ert hus! Och tack, jag längtar verkligen tills jag får möjlighet att inreda vårt! :D massa kramar
designbymirelle

Anonym

Det finns gott om idioter bland oss. Det är bittra människor som måste gå till attack och klanka ner på andra för att känna sig aning bättre själv (i stunden). Jag säger som jag alltid brukar säga, FUCK THAT SHIT! Fokusera på ditt och sug åt dig av allt positivt. Resten kan du blocka! Du har inget behov av energitjuvar. Ju mer du lyckas ju bittrare blir dom. Blocka och njut av allt du själv skapat! 😀 Du har inte hamnar där du hamnat av en slump, utan du har och jobbar stenhårt med det VARJE DAG 🌷 Lycka till med allt! Du är verkligen en glädjehöjare ❤️

Svar: Åh stort tack, blir helt rörd av dina fina ord! Betyder verkligen massor! Massa kramar och kärlek till dig <3<3<3
designbymirelle

Anonym

Du är bäst, punkt! 😀 🎉 ❤️

Svar: Åh fina du tack så mycket :D
designbymirelle

Sandra

Jag älskar din blogg. Jag är så glad att jag hittade hit till ditt hörn av internet :) människor som sprider nehativitet. Jag förstår bara inte. 😔

Svar: Åh tack Sandra va glad jag blir! :) Massa kramar till dig
designbymirelle

Anna

Så tråkigt det måste vara att höra såna kommentarer och hur svårt det än är måste man nog försöka ignorera sånt. Men jag hade nog reagerat likadant som du. Jag har själv jobbat i vården under många år men vet du vad jag så upp mig precis innan jul förra året och nu vet jag inte riktigt vad jag vill bli när jag blir stor 😄. Du verkar vara en varm tjej med ett stort ❤ och jag följer dig på insta och ibland när tiden blir över kikar jag in på din blogg här. Kram till dig!

Svar: Åh men tack fina du för dina fina ord och peppen! Man behöver liksom inte göra precis som alla andra, det som är det charmiga att bestämma över sitt liv själv! Hoppas du hittar ett kall som passar dig! Massa kramar och lycka till fina du!
designbymirelle

Jennie

Man brukar ju tala om den "svenska avundsjukan" och det va ju ett klockrent fall av det. Folk får väl jobba med vad dom vill. Just nu e jag mammaledig igen. Gick aldrig tillbaka till jobbet mellan nr4 och nr5. Garmterat stör det nån. Dock blir ju vikarien för mig inlasad så grattis till henne och jag kan vara hemma med mina barn och lalla omkring haha. Du gör ett bra jobb. Att inspirerar är du riktigt bra på. Sitter ju här själv mitt i natten och kollar efter inspiration istället för att sova haha.

Svar: Åh tack för peppen Jennie! Så glad att jag kan inspirera dig och grattis till nykomlingen i familjen! Ha en mysig tid nu! :)
designbymirelle