Sagan om Villa Björkbacka

Hej darlings! 
 
Ja, det är väl inte så många som missat att det är en flytt i görningen för mig och min sambo! Och ja, det känns nästan som en saga hela alltihoppa! Jag har ju inte släppt en massa bilder på huset, tänkte att det skulle vara roligt att ge er både före och efter-bilder på samma gång när vi renoverat och gjort iordning, men fasen, jag kan inte hålla mig! När jag satte foten i det här huset, så kände jag ett sånt lugn, jag kände mig hemma, som att jag redan bodde där. Vi hade varit på så otroligt mycket visningar men aldrig hade jag känt denna känsla förrut. Det galna var ju även att detta inte var ett hus som kommit ut till försäljning, utan vi la en lapp i brevlådan! Vi hade pratat om att göra det, men aldrig gjort det, men nu hände det. Och nu är Villa Björkbacka vårt! 
 
 
 
 
 
Det som är så rackarns roligt är att det här huset har tillhört avlägsna släktingar till min sambo, då var det inte utbyggt som nu, men det är sig likt än idag! Det här fotot fick vi på gamla Björkbacka! Med sin orginalskylt och allt kvar. 
 
 
Det kommer att ske en hel del förändringar inne i huset, och även en del i trädgården, men allt får komma som det kommer. Men känner jag mig själv rätt så kommer jag sitta där med penseln i handen 02.30 en tisdagsnatt, haha! 
 
 
Detta kommer bli vårat vardagsrum, lite av en utmaning eller hur? haha. Men det kommer bli så rackarns bra. Dörrarna kommer bli svarta, väggarna målade, och i rummet längst in, där kommer min ateljé/kontor att vara! 
 
 
Som ni förstår så kommer vinklar och vrår och snedtak behöva bli min bästa vän, haha. Jag kommer på övervåningen att satsa på att måla hela taket vitt, men på nedervåningen kommer jag att behålla det betsade trät. 
 
 
Den härliga punschverandan! Man kan ju bara älska punschverandor eller hur? Iallafall så kommer en hel del att ske här också, gardiner går bort, ja ni som känner mig vet att jag avskyr gardiner, haha! Det blir lite ny färg, golv och en supersnygg platsbyggd bänk efter hela väggen från mina favoriter på Lilla möblemanget i Västerås! 
 
Nej nu blev jag helt till mig av iver, haha. Så nu får jag avsulta! Jag berättar mer om mina renovieringsplaner i ett annat inlägg! 
 
Hoppas ni ser fram emot att hänga med oss till Björkbacka hurrni! 

Ett vackert antal

Hej mina kära! 
 
Vet ni vad jag firar? Det är nu hela 56.000 personer som följer mig på Instagram! 
 
 
Det som känns så jäkla stort och underbart -att oavsett hur mycket jag funderat på att ändra mig för att passa i "mallen" bättre har jag stått kvar som precis den jag är! Även om det gått från 100 följare till 56.000 - är det alltid mig rakt igenom jag postar dag ut och dag in. Jag har helt enkelt fått inse att alla mina fina följare där ute tycker om precis just det, jag som jag är! Inte mig när jag gör som alla andra, inte mig när jag bara visar dyra designprodukter och inte mig när jag går åt andra håll än mitt håll! Tack för det är det enda jag kan säga! Det är lätt att låta sig förändras när man jobbar med sociala medier, det är liksom lätt att tappa tråden man en gång startade med! Men jag är så jäkla glad att jag håller den som den är, jag blev ingen lifestylebloggare eller slutade visa pyssel och budgettips, och det är verkligen det som driver mig varje dag! Att fortsätta inspirera er på mitt alldeles egna sätt! 
 
Ja, nu babblar jag iväg som vanligt, haha! Det jag ville komma till var att jag vill tacka er alla från djupet av mitt hjärta! Det gör mig så himla glad att ni väljer att just jag ska inspirera er i era hem! 
 
Var alltid er själva, hur frestande det än kan vara att snegla på andra och ta efter, så kommer det vackraste som finns alltid vara du - precis som du är! 
 
Tryck hjärta om du är en av mina fina följare på Instagram - vore så kul att se hur många av er som kommer därifrån in hit till bloggen❤️
 
Foto: Mathilda Stenholt Svärdh 

3 tips för dekorplast

Hej mina fina! 
 
Igår blev det dags för mig att ändra om lite i badrummet. Det bästa jag vet är att förändra känslan och utseendet i rummet med hjälp av några få förändringar. Då är dekorplast ett superbra alternativ! Jag tänkte ge er tre bra tips att ha med er när ni använder dekorplast eftersom jag ofta hör att det är många som inte riktigt får till det. På bilderna är min badkarskant som är dekorplastad och även min tvättmaskin!
 
 
1. Använd en spruta med såpavatten när du ska sätta fast plasten, ÖS på med detta, det kan inte bli för mycket. Detta kommer göra att du kan korrigera plasten om det blir fel. 
 
2. Använd plast med bra kvalité, då kommer det inte att lämna märken om du bor i en hyresrätt. Jag använder Bauhaus. Här finns massor att välja mellan i form av olika träslag och stensorter. 
 
3. När plasten är på kan du trycka ut alla bubblor med något hårt om du applicerat såpavattnet under. Perfekt resultat blir det då! Skulle det inte gå att få ut någon bubbla kan du alltid sticka hål på den med en nål och få ut den på det sättet. 
 
 
Ha en underbar kväll nu!