Måla ett skåp

 Hej fina! 
 
Idag bjuder jag på en liten tutorial på hur jag förvandlade vårt skåp i hallen. Skåpet köpte vi loss av förra ägarna, det var superbra förvaring men jag kände att jag ville ha en annan färg helt enkelt! Vi kör igång med resultatet tycker jag! 
 
Förvandling
 
 
När man ska måla en furumöbel börjar jag alltid med att rugga upp ytan, nu var det här skåpet rättså tunt i lacken så det behövdes inga större ansträngningar för att göra ytan redo för färg. Sedan monterade jag av beslagen (de ville jag självklart behålla!)
 
 
När skåpet är slipat går man vidare på det roliga - nämligen målningen! Jag använde mig av färgen Lava Grey från Rusta. Använd en fin lackpensel och måla första lagret väldigt tunt. 
 
 
Sedan är det bara att ge det hela lite tid, jag lät det här lagret torka i två timmar innan jag gick på med lager 2! Enkla medel gör verkligen den stora skillnaden! Såhär snyggt blev skåpet i hallen! 
 
 
Hoppas ni gillade! Ha en underbar kväll! 
michelle bergström

Skåpet blev ju jättefint! Älskar när man kan måla om möbler och få dem som helt nya. Jag undrar om du har målat inne i skåpet också? :)
Kram

Svar: Ja det är verkligen det bästa som finns :)
designbymirelle

bylijo.se

Vad fint det blev. Jag tänkte måla om en pianostol i helgen. Jag har inte gjort det tidigare. Det ska bli spännande.

Anonym

Så fint det blev. Hur mycket färg behövde du? Ska nämligen måla om ett vitrinskåp i samma storlek.