Feng Shui på sängbordet

Hej kära vänner! 
 
Inlägget innehåller en annonslänk
 
Jag tänkte idag dela med mig av ett tips som jag har skrivit om flera gånger innan, men jag tänker att man kan väl inte få nog av bra Feng shui-tips? Tänkte väl det ;) I sovrummet vill vi ju skapa bästa möjliga förutsättningar för vår sömn, som i vårt stressade prestationssamhälle redan hamnar en bit ner på många personers prioriteringslista! Många gröna växter ger endast syre till luften under dagtid, men det är ju något vi önskar i vår luft även under natten. Därför rekommenderar jag alltid orkidéer i sovrummet, det är en växt med omvänd fotosyntes, helt enkelt en växt som ger oss syre hela dygnet! 
 
 
Något annat jag brukar ha i åtanke när jag väljer möbler till sovrum är att jag väljer möbler med runda former. En rund form känns alltid bättre i magen, särskilt på platser vi känner oss extra sårbara, som i ett sovrum eller badrum.
 
 
I övrigt tycker jag om att inreda med saker som tilltalar mig, För mig är det perfekt att inreda med mina favoritkristaller på sängbordet, rosenkvarts och ametist. Krukan är (tro det eller ej) min första skapelse från keramikkursen jag gick förra året! Lite mallgrodig över den är man ju, så den får också vara med!
 
 
Istället för att inreda med brickor för att samla inredningsdetaljer brukar jag jobba med böcker. Jag tycker böcker säger så mycket mer, dom ger en värme och en speciell energi som jag gillar! Dom snygga Kinfolkböckerna hittar ni om ni klickar HÄR! (Annonslänk) 
 
Lycka till med att inreda era sängbord och glöm inte att trycka på hjärtat om ni gillar mina tips! 
Inreda - Inredare - Sängbord - coffeetablebooks - fengshui - fengshuitips - kinfolk - snyggaböcker

Storstadstid

Hej snyggingar!
 
Hur mår ni? Senaste dagarna har verkligen gått i ett här hemma! Ni har fått ta del av några vackra detaljer jag spanade in på Formex men jag tänkte att det kan vara roligt att ger er ännu lite mer bilder från senaste dagarna i Stockholm! Vi bodde på ett hotell som heter The Winery Hotel! Ett riktigt häftigt vinhotell med snygg inredning, gott vin, och det häftigaste av allt - Hotellet har en egen vingård i Toscana! 
 
 
Att det råkade finnas en pool på taket säger man ju inte nej till! Vi anlände på tisdagen och jag och bästis gjorde oss redo för Formex Nova 2018 som gick av stapeln på Operakällaren! Vi fick förstklassig hjälp med att fotas på röda mattan av grymma Roja Studios! Jag känner mig alltid som en vilsen fluga framför kameran så det uppskattas alltid med lite hjälp att få till en bild man vågar dela med sig av på sociala medierna, haha! 
 
 
Formex var ovanligt tomt, men desto fler fantastiska möten! Jag fick äran att se Janas underbara kollektion för Daily Elegance - och samtidigt träffa massa härliga tjejer som jag följt länge
på sociala medier! Det är så fantastiskt egentligen, hur många fina människor man dagligen har kontakt med på Instagram, som man sedan får träffa och inse att dom är ännu underbarare än man tänkt! Underbara dagar och mycket härlig inspiration helt enkelt! 
 
 
 
Fina Jana under lanseringen av hennes smyckeskollektion! Hennes blogg hittar ni HÄR
 
 
 
Ja, det var lite om mina dagar under Formex! Hoppas det var roligt att hänga med! 
 
Godnatt mina fina! 
Formex - formex18 - formexnova - thewineryhotel - winery

Formex 2018

Hej snyggingar! 
 
I år tänker jag inte tipsa er om de hetaste trenderna eller berätta vad man bara ”måste” ha i sina hem kommande säsong. I år väljer jag att ta ett steg ifrån trender, och istället visa er mina 5 favoriter bland alla vackra ting, ja, helt enkelt fina tidlösa inredningsdetaljer jag fått syn på som gör just mig glad! Som en twist på det hela har jag även låtit Matte välja sina 5 favoriter! Häng med! 
 
Mirelles Formexfavoriter 
 
1. Underbart vackra stenfat i form av blommor hos Soulosofie. Jag sprang förbi dessa fantastiska fat och blev helt störtkär. Om möjligt så älskade man dom ännu mer när man kände på dom! Är ni likadana? Man måste fasen peta på allt, haha!
 
 
2. Keramikkanna i underbar design hos Byon. Bland allt vackert bara stod den där, min kannkärlek! Jag skulle fylla den med ett fantastiskt vin och servera med den rackaren varje middag på Björkbacka!
 
 
3. Mattkärlek hos Classic Collection. Helt fantastiska texturer, jag vill helt enkelt fylla mina golv med varenda en av de här mattorna! Jag älskar när en matta kan tala högt i ett rum utan att ha en färg. Väldigt sällsynt (jag har letat i år efter dom rätta, haha) men här fanns dom alla samlade i ett härligt hörn!
 
 
4. Vackra små vaser i grupp hos Lindform. Det är ju något med den här synen som bara gör att man får ett leende på läpparna. Vacker design i grupp - ja tack!
 
 
5. Sist men inte minst - mässingshantverk hos Hilkedesign! Jag älskar hantverk, kvalitet och som många säkert vet redan, runda former! Jag älskar allt med den här vasen! 
 
 
Där var alltså mina favoriter från mässan! Nu ska ni få ta del av Mattes val, så jag lämnar över tangenterna till honom nu! 
 
Mattes Formexfavoriter
 
1. Ölkrabba!
Vad ska jag säga? Har du ingen ölkrabba redan så är tiden inne att skaffa en. Övriga kommentarer överflödiga.
 
 
2. Kaffemaskin från yttre rymden!
Helt plötsligt ser min kaffemaskin ut som om brio tillverkat den. Köper jag en sån här kan jag troligen åka till rymden på den mellan kopparna. t.o.m Mirelle ville ha en sån här och hon dricker inte ens kaffe!
 
 
3. Grytpumpa.
ja vad ska jag säga, en gryta som ser ut som en pumpa. Urfånigt, urkul. 
 
 
4. Snygga ugnsformar/serveringsfat!
Egentligen gillar jag bara grejer som har med mat, dryck och kök att göra vilket syns tydligt på punkt 1-4. Dessa formar från By On behöver vi!
 
 
5. Listan vore inte fullkomlig utan mig själv.
Nej okej, det är faktiskt årets största trend jag spottat här. 
En Gran!? Lovar er att i december kommer var och varannan person ha en gran i sitt hem. Har det på känn alltså!