Kök

 
Ja kära följare, nu har vi äntligen kommit till dagen D, ett inlägg om allt som rör vår köksrenovering! Jag ska försöka hålla mig någorlunda kort och koncis, men jag kan inget lova, haha! Häng med på resan från kök till Vårt kök. Varje saga har ju en början, så jag tycker att vi börjar med att rikta blickarna på hur köket såg ut innan vi flyttade in.! 
 
 
Själva uppbyggnaden av köket valde vi att behålla, med undantag för att vi valde bort överskåp samt utökade förvaringen i köksön en del. Kökets stommar föll på Ikea, bra priser, lätt att montera och lättillgängligt! Passade oss perfekt att ta bilen och hämta tre-fyra stommar lite då och då när vi kände att vi hade tid. Luckorna som vi valde är även de Ikea och heter Sävendal! 
 
 
Om vi tar en liten kik på golvet så hade vi redan från början bestämt oss för ett laminatgolv. Jag kan säga en sak, det är inte lätt att hitta ett rustikt snyggt laminatgolv nu för tiden! Det fick jag lära mig! Valet föll slutligen på Berry Alloc Vårek från Happyhomes.
 
 
Väggarna i både matsalsdelen och ovanför köksbänken är kalkfärg. Färgen kommer från Jotun Minerals och Happyhomes. Ni finner lite mer information om just färgen och nyansen i ett tidigare inlägg här på bloggen. Färgen heter iallafall Jotun Minerals och nyansen Vallmofrö och vit. En härlig färg att jobba med då man applicerar den med pensel. Vi tar oss vidare till valet av knoppar. Jag hade en tanke om läderhandtag först, men sedan sprang jag på dessa ljuvliga knoppar på Zara på rean och kände bara - YES! 
 
 
 Vi velade länge med köksbänkar, men sambon var alltid fast besluten om stenskivor! Köket är ju lite hans bäbis, så stenskivor  fick det bli! Vi valde en matt carrara marmor. Är riktigt glad att vi valde just matt och inte polerad. Skivorna är från Houseofdesignsweden
och där köpte vi även diskhon i mässing som är underlimmad! 
 
 
 Blandare föll på Ikeas nyhet nyvattnet! Den blev helt perfekt tillsammans med resterande detaljer! Om vi kikar vidare på vitvarorna så är det även sambon som haft sista ordet, det är ju trots allt han som lagar all mat! Spisen blev en riktigt snygg Lofra som vi köpte från Myrangecooker.se
 
 
Kylskåpet blev en redig sidebyside från Smeg! Här ryms det verkligen hur mycket som helst! Och det känns så lyxigt! 
 
 
Den underbara belysningen vi valde är Markslöjd Vättern som kommer från Belysningsdesign! Lampknapparna blev en vintage knapp från Switchbox!
 
 
 
 Ja, det var nog egentligen de större valen vi gjorde i köket! Viktigt för mig har varit att jobba in mycket naturmaterial och bruksföremål för att balansera upp mässingen och andra moderna material. 
 
 
 
Utrymmet som blev kvar mellan vägg och kök valde vi att göra till en vedvägg! Den balanserade verkligen upp köket helt! 
 
 
Hoppas det var roligt att se alla val och tankar kring de! Tryck hjärta om ni gillade vår köksmakeover!