Kök

 
Ja kära följare, nu har vi äntligen kommit till dagen D, ett inlägg om allt som rör vår köksrenovering! Jag ska försöka hålla mig någorlunda kort och koncis, men jag kan inget lova, haha! Häng med på resan från kök till Vårt kök. Varje saga har ju en början, så jag tycker att vi börjar med att rikta blickarna på hur köket såg ut innan vi flyttade in.! 
 
 
Själva uppbyggnaden av köket valde vi att behålla, med undantag för att vi valde bort överskåp samt utökade förvaringen i köksön en del. Kökets stommar föll på Ikea, bra priser, lätt att montera och lättillgängligt! Passade oss perfekt att ta bilen och hämta tre-fyra stommar lite då och då när vi kände att vi hade tid. Luckorna som vi valde är även de Ikea och heter Sävendal! 
 
 
Om vi tar en liten kik på golvet så hade vi redan från början bestämt oss för ett laminatgolv. Jag kan säga en sak, det är inte lätt att hitta ett rustikt snyggt laminatgolv nu för tiden! Det fick jag lära mig! Valet föll slutligen på Berry Alloc Vårek från Happyhomes.
 
 
Väggarna i både matsalsdelen och ovanför köksbänken är kalkfärg. Färgen kommer från Jotun Minerals och Happyhomes. Ni finner lite mer information om just färgen och nyansen i ett tidigare inlägg här på bloggen. Färgen heter iallafall Jotun Minerals och nyansen Vallmofrö och vit. En härlig färg att jobba med då man applicerar den med pensel. Vi tar oss vidare till valet av knoppar. Jag hade en tanke om läderhandtag först, men sedan sprang jag på dessa ljuvliga knoppar på Zara på rean och kände bara - YES! 
 
 
 Vi velade länge med köksbänkar, men sambon var alltid fast besluten om stenskivor! Köket är ju lite hans bäbis, så stenskivor  fick det bli! Vi valde en matt carrara marmor. Är riktigt glad att vi valde just matt och inte polerad. Skivorna är från Houseofdesignsweden
och där köpte vi även diskhon i mässing som är underlimmad! 
 
 
 Blandare föll på Ikeas nyhet nyvattnet! Den blev helt perfekt tillsammans med resterande detaljer! Om vi kikar vidare på vitvarorna så är det även sambon som haft sista ordet, det är ju trots allt han som lagar all mat! Spisen blev en riktigt snygg Lofra som vi köpte från Myrangecooker.se
 
 
Kylskåpet blev en redig sidebyside från Smeg! Här ryms det verkligen hur mycket som helst! Och det känns så lyxigt! 
 
 
Den underbara belysningen vi valde är Markslöjd Vättern som kommer från Belysningsdesign! Lampknapparna blev en vintage knapp från Switchbox!
 
 
 
 Ja, det var nog egentligen de större valen vi gjorde i köket! Viktigt för mig har varit att jobba in mycket naturmaterial och bruksföremål för att balansera upp mässingen och andra moderna material. 
 
 
 
Utrymmet som blev kvar mellan vägg och kök valde vi att göra till en vedvägg! Den balanserade verkligen upp köket helt! 
 
 
Hoppas det var roligt att se alla val och tankar kring de! Tryck hjärta om ni gillade vår köksmakeover! 

En följetång

Inlägg i samarbete med Forever
 
 
Hej fina vänner! 
 
 
Det är med stolta ord jag presenterar ett underbart samarbete och följetång som jag kommer köra både här på bloggen och på Instagram tillsammans med grymma Forever. Ni kommer få följa med på en liten resa som kommer börja i huvudrollen i Forevers produkter, nämnligen Aloe vera plantan själv - vi kommer sedan att ta oss vidare genom massa härliga produkter som innehåller just Aloe vera. Underbart va? Jag ser så fram emot det här samarbetet och framförallt den här härliga lilla serien jag ska ta med er på! Men som tidigare nämnt, vi kommer att starta upp det hela med plantan själv, Aloe vera. 
 
Vad är då Aloe vera? 
 
Vi kan ju börja med att titta på hur den ser ut, inte nog med att den är så himla vacker att ha i hemmet, den är lätt att sköta också! Jag rekomenderar Aloe vera i vardagsrum och andra aktiva rum där man vill få upp energin. Den del av växten som man använder i produkter är det genomskinliga köttet på insidan av växten. 
 
 
 
Jag älskar ju både produkterna med Aloe vera men även att inreda med denna vackra växt! Här ser ni lite vackra avbildningar av just Aloe vera! Fina va? När man inreder med Feng Shui inreder man med de fem elementen, varav ett element är träelement. Det är oftast ett underslag på detta element i de svenska hemmen. Träelement är all växtlighet, men även avbildningar, tavlor och prints på just växtlighet. Så för att balansera upp elementen är det toppen att använda sig av både bilder och växter i hemmet. (en liten notis bara - lite arbetsskadad kanske, haha).
 
 
Aloe vera har använts som mirakelväxt i urminnestider! Jag kommer under vårens gång att testa på både produkter för hud och ansikte men även Aloe vera i form av kosttillskott! Hoppas ni kommer tycka att detta blir lika roligt som jag! Ha en underbar dag! 
 
 
 
Aloevera - forever - foreverliving

Några små ord

Lite kvällsrader blir det allt idag! Jag träffar ofta på påståenden som att inredning bara är ytligt och en konsumtionshets. Ja, ni vet, det finns ju alltid de där duktiga personerna som gör allt rätt, tycker väldigt mycket och gärna ventilerar allt på nätet.
 
Så jag tänkte att det kunde vara lite roligt att förklara vad inredning är för mig. Inredning har läkt mig, från att inte ha skapat på år började jag sakta låta min kreativitet komma ut igen. Det kunde vara allt från att skapa en möbel till att göra ett litet stilleben på en byrå. Jag har under min egna resa sett så otroligt många andra som hittat ett intresse, en gemenskap, vågat testa och skapa och framförallt har jag sett glädjen i mångas ögon på grund av just inredning. 
 
Jag tror aldrig jag har träffat någon som inte blir glad av att skapa något själv. Det är något som är djupt rotat i oss, kreativitet. Inredning är så mycket mer än att köpa dyra möbler och inredning, det är mer än alla instagramposter, mer än alla homestylade hem och mer än bara något ytligt. Inredning är att skapa en miljö för välbefinnande, härliga material, att arbeta med färg, att våga skapa något eget, att ta vara på gammalt, att se det vackra i det lilla och framför allt, ett sätt att läka. 
 
Så nej, inredning är inte ytligt och inte behöver det bidra till konsumtionshets. Men framförallt finns det enormt många människor som finner glädjen i inredning! 
 
Massa kärlek till er och kom ihåg att våga skapa ❤️