3 frågor

Hej snyggingar! 
 
Förra gången jag körde inlägget ”3 frågor” fick jag massor med härliga hejarop! Så nu tänkte jag att det är hög tid att skaka liv i just den typ av inlägg! Jag får väldigt mycket mail, meddelanden och DM fyllda med en rad frågor och funderingar från er, och nu har jag återigen sållat fram de tre frågor som går varmast just nu! Häng med! 
 
 
1. I vilket program gör du dina moodboards? 
Jag använder mig av en rad olika program för att göra moodboards. Men den absolut enklaste och mest användarvänliga metoden är helt klart appen Polyvore. Ett grymt verktyg för att göra allt från moodboards till kollage. Såklart helt gratis och deras bildbank omfattar allt från inredning till mode. På bilden sedan satte jag ihop en snabb liten bild till detta inlägg!
 
 
2. Hur lyckas man på sociala medier? 
Här kommer en väldigt populär fråga, som är väldigt svår att svara på. Men jag ska knåpa ner mina allra bästa tips. Nischa dig - du måste ha något unikt, välj en inriktning och lockas inte av att sväva åt alla håll. Var aktiv med dina följare, svara på kommentarer och var aktiv på konton som passar in i din nisch. Var ärlig, köp inte följare, håll kvar vid dig själv och vad du står för och försök inte vara någon annan än just dig! 
 
3. Hur tjänar man pengar på sin instagram/blogg? 
En väldigt populär fråga, så jag förmodar att ni är en större skara som önskar möjligheten att tjäna pengar på era sociala kanaler! Nu tar jag ingen hänsyn till antal följare eller läsare eller liknande utan specificerar bara hur jag personligen tjänar pengar på mina kanaler. Samarbeten med företag, du samarbetar med ett företag för att visa upp deras produkt eller tjänst. (Kom ihåg att markera all sådan reklam med samarbete så att det är klart och tydligt för dina följare att det är just ett samarbete) Adlinks, detta är annonslänkar där du får kickback på antingen försäljning via din länk eller antal klick. Bloggintäkter, en del bloggportaler betalar dig för antal sidvisningar på bloggen. Du kan även ha en fast lön för att blogga för en specifik portal. Banners och liknande på bloggen, många använder detta, men inte jag. Jag tycker verkligen att reklam jag inte själv valt som tar massa plats på min blogg är väldigt störande, så en del vill tjäna pengar så, men det har jag valt bort för att göra det bättre för mina läsare! 
 
 
Gillade ni inlägget? Lämna gärna ett avtryck i form av hjärta så vet jag vad som uppskattas av er! Ha en underbar dag! 
Anette

Hej
Åh va bra inlägg och tack för tipset med appen polyvore. Den ska jag använda när vi ska fixa köket. Ha en fin dag. ❤️Anette

Svar: Ja den är helt underbar och superroligt att jobba med! :D
designbymirelle

Anonym

Så bra tips! Du är grym!👍

Svar: Men tack snälla du va gullig du är :D
designbymirelle

Anonym

Det är också oerhört viktigt att skriva att det är samarbete ifall skatteverket gör en kontroll! Många som fått böter för att det inte varit tillräckligt tydligt att det är ett reklaminlägg...

Svar: Jag skrev ju det i inlägget? Angående den saken är det Reklamombudsmannen inte skatteverket som har hand om det :)
designbymirelle

Anonym

Tar du då kontakt med företagen och frågar om du får visa upp deras produkt på t ex instagram, och ha samarbete med dem, eller finns det företag att välja ifrån ?

Svar: För mig kommer det mestadels företag till mig och söker mig som influenser :)
designbymirelle

JossanHaugen

Tack för dina tips 😊

Svar: Tack själv för att du hänger med och läser :D
designbymirelle

Emma

Jag har ett konto på polyvore, men jag fattar inte alls hur man hittar svenska butiker. Vet du om det finns eller finns det bara utländska?

Svar: Sök i bildbanken på e joxet eller ellos eller vad det är som du söker så kommer det att komma upp :D
designbymirelle