Ett gästrum att trivas i

Hej fina! 
 
Inlägg och renovering i samarbete med Happyhomes och Jotex
 
 
Som rubrik är orden som ekat i mitt huvud under renoveringen av vårt gästrum. Jag ville skapa harmoni, men med inslag av humor och lyx. Samtidigt ville jag såklart att det skulle passa in här i Björkbacka, lite av en utmaning eller hur? Nu är vi äntligen klara och jag kan dela resultatet med er alla! Men vi kickar igång med förebilder som vanligt tycker jag! 
 
Denna bild är från prospektet när vi köpte huset. Rummet har alltid varit ett sovrum så möbleringen fick bli ungefär detsamma.
 
 
Vi kan börja med renovierngsvalen som vi gjorde, ni har fått hänga med i tankegångarna och såhär blev alltså de slutliga valen. Tapeten som vi valde är en 20-talstapet från Sandberg som heter Mauritz (Designad av Karolina Kroon). Jag gillar beskrivningen på tapeten som lyder såhär: "Edward Hald är en av Sveriges genom tiderna främsta glasformgivare och på världsutställningen i Paris 1925 kom hans internationella genombrott. Mönstret Mauritz är inspirerat av E. Halds fulländade graverade glas med sirliga motiv. Med lite humoristisk underton svingar sig aporna graciöst mellan palmerna." Tapeten hittar ni hos Happyhomes (HÄR)
 
 
På golvet föll valen på en härlig heltäckningsmatta. Jag hade inte känt på mattan innan men i samma stund jag satte mina fötter på den så visste jag att det var helt rätt val. Mattan är beställd hos Happyhomes i Västerås, Golvabia och serien heter Palermo. Färgen heter Champagne och är en härlig velourmatta.
 
 
Ja, det blev verkligen ett helt nytt rum! Jag länka in all snygg inredning från Jotex här nedan så häng med! 
 
 
 
Den underbara sittpuffen älskar jag så! Det coola är att den funkar att ha både inomhus och utomhus! Jag har även puffen som hör till! HÄR (annonslänk) hittar ni den snygga fåtöljen/sittpuffen. 
 
 
 
De fantastiska sängborden är ett helt fantastiskt hantverk! Den här typen av möbel har legat mig varmt om hjärtat sen barnsben, så jag blev verkligen löjligt glad när jag hittade dessa hos Jotex! HÄR kan ni klicka för att komma till pallarna/sängborden(Annonslänk) (Älskar för övrigt möbler med fler användningsområden!) Om vi tittar vidare på belysningen så är både taklampa och vägglampa även dom favoriter! 
 
 
Vägglampan hittar ni HÄR. (Annonslänk)
 
 
Och ja - ni vet väl vad jag alltid tjatar om med taklampor i sovrum? Lätta luftiga lampor så vi inte kan se de som hot om de skulle falla ner på oss! Tyglampan hittar ni HÄR! (Annonslänk)
 
Mer bilder kommer - men här fick ni en överblick över rummet! Tryck hjärta om ni gillade min förvandling! 
Happyhomes - jotex
bylijo.se

Så fint.

Svar: Tack snälla 😍😍
designbymirelle

Conny

Det blir ju väldigt bra.

Sabina Johansson

Ser väldigt mysigt ut önska själv att jag hade så. Men tyvärr bor jag i en liten hyresrätt men ditt gästrum ger mig verkligen inspiration till när jag får tag på ett hus i framtiden 😍😍

Svar: Åh av roligt att jag kan inspirera! Glad jag blir ❤️
designbymirelle

Sabina Johansson

Ser väldigt mysigt ut önska själv att jag hade så. Men tyvärr bor jag i en liten hyresrätt men ditt gästrum ger mig verkligen inspiration till när jag får tag på ett hus i framtiden 😍😍

Emmie Andersson

Fint och mysigt det blev! 😊

Svar: Tack snälla du 😍
designbymirelle

Anonym

Hej Mirelle!
Tack för en superrlig blogg samt alla tips. Får otrolig inspiration av dig! TACK fr djupet av hjärtat.
Denna vita tyg lampa som du hade hängandes. Den var supersnygg. Passar den att hänga i ett sovrum? Jag vill verkligen ha den, men passar den i ett sovrum? Behöver smakråd.
Mvh Jennie

Svar: Hej Jennie! Stort tack för dina fina ord, det gör mig verkligen superglad! Jag tycker absolut att den är perfekt i ett sovrum! Jag rekommenderar alltid lampor i tyg eller lättare material för sovrummet så denna är ju perfekt :D Kramar
designbymirelle