Grönska

Hej fina vänner! 
 
Ni som hänger med mig på Instagram vet att jag rättså frekvent denna vår och sommar dokumenterat våra små odlingar här hemma. Det är så roligt att kunna se utvecklingen! När vi började säsongen sa vi att vi endast ska köra ett testår i år, första året i huset och allt. Så vi har satt lite av allt som vi är intresserade av för att se vad vi klarar av och hur dom trivs just här. Idag tänkte jag bjuda in er i vår trädgård och alla våra odlingar! Häng med! 
 
Chilli
 
 
 
 
Vi har odlat tre olika sorters chilli och alla verkar trivas riktigt bra. Cayenne, hot tomato och hot fajita hette dessa! Skörden på den första blev verkligen helt galen! 
 
 
En Padronrackare har kommit också. Men den lät vi sitta kvar där, inte så mycket att slänga i stekpannan liksom, haha! 
 
Tomater
 
 
 
 
Tomaterna är fortfarande gröna, men herregud vilka mängder. Vi satte ner lite olika varianter i en pallkrage sen har det bara blivit kalas av det hela. Tar tacksamt emot förslag på hur man kan ta vara på tomter! 
 
Vaxbönor
 
 
Jag trodde verkligen aldrig att det skulle bli något av dessa vaxbönor. Men imorse kikade jag in under bladtäcket och hittade mängder med vaxbönor! Jag räknade till över 30 stycken stora fina och lika många små rackare på väg. Så himla roligt tycker jag! Det var Matte som valde just vaxbönor, själv minns jag inte ens riktigt vad dom smakar. 
 
Kryddor och blomster
 
 
 
Här samsas persilja, kinesisk vitlök, purjolök och världens vackraste Magical Hortensia! 
 
Zucchini
 
 
Tre stycken stora zucchinis har vi skördat och ätit! En enda planta satte vi! Helt fantastiskt! 
 
Dödslistan
 
Ja, allt är ju faktiskt inte guld och gröna skogar. En hel del har strykit med på vägen kan jag säga, haha! Chillisar som inte växt till sig, djungelgurka och detta var inte våra specialitéer direkt!
 
 
 Något oidentifierat, en oregano på ruinens brant och en ledsen ramslök! Så nej, vi är inga underbarn som skördar allt vi odlar, haha!
 
 Tryck hjärta om ni uppskattar att hänga med lite i vår trädgård också!
chilli - hortensia - odla - odlingar - skörd - tomater - vaxbönor
ÅsaS

Ge ramslöken en andra (och tredje) chans innan du river bort och slänger den! Gräv ner den på en lätt fuktig, skuggig plats så ska du se att den får nytt liv! Den ÄR inte lätt att lyckas med, men det går (även om jag inte gjort det)
/#trädgårdsmästarensdotter

Svar: Tack så jättemycket för tipset det ska jag absolut göra :) kramar
designbymirelle

Anonym

Visst är det kul att testa att odla olika sorter. En del går bra, en del blir mindre bra men man lär sig under tiden.

Svar: Ja det är verkligen superroligt 😍
designbymirelle

Josefin

Och genast mådde jag bättre av den stackars tomatplantan som jag blev tvungen att slänga igår... Tack för dina ärliga och härliga inlägg!

Svar: Hahah man kan inte lyckas med alla 😍
designbymirelle

iseedee

Men så mycket gott! =) Vilka gröna fingrar du har!

Svar: Åh men tack va glad ja blev, har ju mest dödat växter innan 😂❤️
designbymirelle

Eva Lång

Håller med att det är såååå kul att odla lite eget. Känns så häftigt att odla och äta av egen skörd. Jag gjorde pesto idag på egenodlad basilika.

Svar: Ja det är verkligen fantastiskt! Igår gjorde vi också pesto 😍
designbymirelle