Feng shui och sömn

Jag återkommer lite då och då med tips om feng shui i sovrummet och hur man kan jobba med fengshui i sitt sovrum för bättre sömn. Detta är ett rum jag ofta återkommer till då detta rum är så otroligt viktigt. Det är här vi ska samla all energi för nästkommande dag och även renas från gårdagen. 
 
Bild från Pinterest 
 
En grundpelare är att du vill placera din säng i kraftposition, detta innebär att du vill placera din säng med en hel vägg bakom. Vi vill inte ha ett oroande fönster bakom huvudet utan en hel trygg vägg att vila emot. Men det är inte bara vad som finns bakom våra sängar som är viktigt inom feng shui! Även framför sängen måste man se sig för. Här är ett exempel på en position på sängen som vi inte vill ha. Här hamnar vi mitt i en position som sköljer över oss med för mycket energi, denna position kallas även "Coffinposition" . Här skulle vi istället möblerat utefter en av de hela väggarna på sidorna för att få en bra kraftposition på vår säng och därmed en trygghet och bättre sömn! Vi har en säng med liknande position - då det är enda lösningen för oss, för att dämpa energin har vi ett draperi nattetid in till sovrummet.
 
När man sätter sin ljussättning i rummet finns det en del saker att tänka på. I ett sovrum vill vi ha in ungefär 5-7 armaturer. Detta för att vi ska kunna skapa en så balanserad ljussättning som möjligt i rummet. Det kan vara både levande ljus och vanliga lampor. Ovanför sängen ska vi dock vara försiktiga. Placera inte en tung lampa ovanför sängen, då det omedvetet kommer att påverka oss oroligt eftersom den kan ramla ner på oss när vi sover. Om du vill ha en lampa ovanför sängen jobba istället med lätta lanternor i tyg eller fjäderlampor, dessa lampor utgör inget hot för oss eftersom de inte kan skada oss om de ramlar ner på oss. 
 
Bild från Hemnet inspiration 
 
 
Det enklaste tipset av de alla för att skapa harmoni i sovrummet är att inte ha TV eller träningsutrustning i sovrummet. Ingen av saker är något som vi behöver innan vi ska sova och samla energi för nästkommande dag. Om du vill se på något i sängen använd dig istället av en laptop som du sedan kan stänga igen helt.
 
 
Växtligheten i sovrummet är en hel vetenskap bara det, men det finns lite enkla tips man kan använda sig av. De flesta gröna växter växer under nattetid, detta betyder att de inte producerar syre till oss under natten. För en god natts sömn behöver vi ett bra flöde av syre. Eftersom växterna under natten växer tar många syre istället för att producera det, utom orkidén! Orkidéer jobbar under hela dagen och ger oss syre under hela dygnet. Alltså en perfekt växt för just sovrummet! Dessutom är de väldigt vackra och har en fin mjuk form. 
 
Mitt nästan viktigaste tips är vädring av rummet efter varje natt. Efter vår natts sömn behöver rummet renas och vädras för att kunna serva oss lika bra nästkommande natt. Därför gör det så mycket att bara öppna upp fönstret ett litet tag efter varje natt. 
 
En sista blänkare till er med husdjur, om ditt husdjur gärna sover i sovrummet och sängen har du lyckats med din fengshui. Djur har en fantastisk känsla för energier och lägger sig inte och sover var som helst.
 
 
Lycka till med att skapa ert eget kraftrum nu mina fina. För en god natts sömn är alla värda! 
Anonym

Vår hund ligger under täcket😂😜

Svar: Bra tecken ;))
designbymirelle

Mirja

Hej Mirelle!
Strålande tack för en härlig och inspirerande blogg!
En fundering, skulle du rekommendera att till och med byta rum som sovrum i det fall man inte har en bra placering enligt dina tips? I vårat sovrum måste vi placera sängen antingen framför ett fönster eller mot en vägg med dörr som inte ger oss något utrymme "bredvid" sängen. Knepigt tycker jag! Några tips!?
Kram!

Svar: Om du placerar sängen framför ett fönster kan du tänka på att försöka öka trygghetskänslan med större växter eller liknande som skapar en ”vägg” :-)
designbymirelle

bylijo.se

Tack för tipsen. Jag har gröna växter i sovrummet. Nu ska jag flytta dem och ställa orkidéer där istället.

Svar: Va roligt att du gillar tipsen :) tack!
designbymirelle

Ann

Hej, Jag tänker på spegeln ovanför sängen och mittemot dörren, på översta bilden och tycker det känns oharmoniskt. Vad säger Feng Shui om det? Vet att det är något med speglar, men minns inte vad ;-)

Svar: Den bilden är exempel på hur man inte ska inreda 🙈
designbymirelle