Nu kommer sommaren

Hej snyggingar! 
 
Jag sitter och drömmer mig bort till värme och ljumna kvällar, istället för ösregn och 7 grader som lyser med sin närvaro just nu. Men jag tänkte att jag ska ge er lite tips till altanen eller balkongen i vilket fall. Snart är det ju dags att pynta upp och mysa till det. Här kommer 3 härliga tips för altanen eller balkongen till er alla! 
 
Mitt första tips handlar om samma sak som jag ständigt tjatar om inomhus, växtlighet! Det gör så otroligt mycket att få till en härlig grönska, det är det här som balanserar upp det hela i slutändan. Det finns en rad med härliga växter som passar perfekt för altanen, jag har tidigare inte haft varken balkong eller altan så jag kommer att prova mig fram lite i år. Den favorit jag redan beställt är iallafall en hel hög med underbara hortensior. 
Jag är också väldigt sugen på en eucalyptus på stam och ett härligt stort olivträd! Jag har varit såld på hur snyggt @robinberkhuizen planterade det här fullkomligt enorma olivträdet i en tunna i sitt förra hus. 
 
Bild: @robinberkhuizen
 
Mitt andra tips är att våga använda mattor! Altanen eller balkongen är ju en del av huset eller lägenheten, så varför inte inreda det som ett extra rum? Det finns en hel rad med härliga mattor för utomhusbruk på marknaden nu! 
 
Bild: www.dukat.se
 
Mitt sista lilla tips för att få till en härlig känsla utomhus är belysning! Allt är egentligen samma principer som inne, förutom att man får anpassa material och kvalité efter det svenska vädret (snö,blask,sommar,öken,monsunregn och hagel alltså, haha!) 
 
Bild: www.stonefactory.se
 
Lycka till på era altaner och uteplatser fina ni! 
Matilda

Jag är så sugen på en jutematta till vår ena balkong. Men kan inte läsa mig fram om den tål att vara ute? Har inget tak och vill gärna slippa plocka in mattan varje gång. Har köpt plastmattor från rusta som är perfekt för regn (och snö, råkade glömma dem nör första snön kom). Men vet du om jutematta eller sjögräsmatta kan ligga utomhus även i regn? Kram

Svar: Jag vågar inte svara på det tyvärr men jag har haft jutemattor ute som har klarat det mesta. :) Kramar
designbymirelle