Rensa och Feng Shui

Hej fina! 
Många gånger kan man bli lite förvirrad och överväldigad över var och hur man ska fokusera när man ska inreda sitt hem. Att slaviskt följa trender verkar passa för några, men inte särskilt många. Genom att använda sig av Feng shui när man inreder lägger man fokus på sådant som faktiskt rent krasst får oss att må bra. För hur bra är en vacker möbel, om den är placerad helt fel och inte känns bra i magen? 
 
 
Saker som får oss att må bra är oftast inga komplicerade saker, det handlar egentligen mest om känsla i magen. Det allra bästa man kan börja med när man inreder sitt hem är att rensa, rensa, rensa. Det kanske känns jobbigt att göra, men tro mig, detta är en av de viktigaste nycklarna för ett välmående hem. Ha bara saker som verkligen betyder något för dig, samla inte bara för att. Saker är bara saker och kommer alltid att vara det. Det viktigaste i det hela är att du mår bra och verkligen älskar allt i ditt hem. Om du har mycket arvegods eller liknande kan jag rekomendera att spara någon av dessa, den som betyder mest för dig och kanske bär med sig en vacker historia eller minne om den bortgångna? 
 
 
Optimera din förvaring och sortera, ett tips är att alla saker ska ha sin plats, och när man använt något lägger man alltid tillbaka det på den platsen. Detta underlättar verkligen i det dagliga livet och städandet. Städning är såklart också en del av rensningen, man behöver inte ha ett kliniskt hem, men vem mår bra av ett badrum som känns ofräscht? 
 
 
En annan viktig sak att tänka på är att det inte bara är sakerna som är framme som påverkar oss, om du har kaos under sängen eller i ett skåp komme detta också att påverka dig negativt. Försök att skapa en struktur även i dolda utrymmen. 
 
Lycka till på vägen till ert drömhem och hjärta gärna om ni gillar! 
Josefine

Så inspirerande blogginlägg. Jag har rensat massor i sommar men nu när jobb, skola och förskola började igen kom det av sig lite. Får försöka hitta små energirika stunder och helt enkelt fortsätta.

Josefine

Så inspirerande blogginlägg. Jag har rensat massor i sommar men nu när jobb, skola och förskola började igen kom det av sig lite. Får försöka hitta små energirika stunder och helt enkelt fortsätta.

Svar: Jag rensar alltid nånstans, det är en otrolig befrielse verkligen! :D
designbymirelle

JLB

åh jobbiga, men bra tips! vem orkar ha struktur i kaoslådan där man alltid kastar in saker liksom.. men ja, de är väl smart kanske ;-)

iseedee

Vad fint ni har det!
Så vacker sänggavel. Ovanlig, men så vacker.

Svar: Tack snälla jag älskar den verkligen! Ett riktigt hantverk!
designbymirelle

Linnea

Vart har du köpt dina stora sängkuddar? kommer ihåg att du har länkat det någongång och verkligen försökt leta vart du skrivit det men hittar inte :(

Svar: Dom kommer från Hoie om du menar dom som är på nedervåningen, de som är på övervåningen är från Norsk dun :D
designbymirelle