Vi blir med växthus!

Inlägg i samarbete med Skånska Byggvaror
 
Om ni bara visste hur glad jag är för att presentera mitt nya samarbete tillsammans med Skånska Byggvaror! Och ja, som rubriken lyder, vi blir med växthus i vår! Ni kommer att få följa hela processen både här på bloggen och på instagram. Roligt va? Men ja, vi tar det hela från början, vilket växthus ska vi nu ha då? Vi ville ha ett lite större växthus, som både kan rymma odling men även en del att inreda. Vårat val föll till slut på OAS Senior i mörkgrönt, vi valde även att ha den snygga nockdekoren som kommer passa perfekt till huset. Såhär kommer vårat fina växthus att se ut! 
 
 
Vi kommer att göra en grund och lägga marksten (ni får såklart hänga med på stories på instagram)! Redan i helgen ska vi kika på själva grävningen och sen är det bara att beställa hem allt material till grundarbetet! Vi kommer att placera växrhuset mitt framför dessa 5 vinbärsbuskar! Det är lite svårt att se någon vacker oas framför sig i det här vädret, men det kommer det lovar jag, haha! 
 
 
Jag har redan köpt en helt magisk rottingsoffa som kommer stå i växthuset, och just nu sitter jag och funderar på allt jag vill odla. Vi har iallafall kommit fram till:
1. Några olika sorters tomater
2. Djungelgurka och vanlig gurka
3. Chillis
4. Och något mer exotiskt, kanske en frukt? Ge oss tips! 
 
 
Jag hoppas att ni kommer gilla att hänga med på den här resan lika mycket som vi kommer tycka om att dela alla steg med er! Om ni själva funderar på växthus kan jag verkligen rekomendera er att beställa hem Skånska Byggvaror katalog som finns på hemsidan eller via denna länk! 
 
Anonym

Aprikos!

Linda

Kan tipsa om en väldigt god vindruva som heter Einstein. Kärnfri, väldigt söt med en liten smak av smultron. Hos mig växer den längs en södervägg (Västerås så zon2-3) men funkar bra i växthus också om man har plats. Man får inte vara blyg med sekatören bara. Den behöver styras. Å sen physalis! Verkligen en favorit, som att odla smågodis 😊Lycka till!

Liselotte Johansson

Hösten 2017 blev vi med växthus eller glaspaviljong som jag kallar den. Det är det bästa vi har gjort i trädgården. Den blev så fin. Förra året fick jag en jätteliten nätmelonplanta av maken. Den trivdes väldigt bra i förra årets värme och blev jättestor. Vi fick dock bara en melon. Lycka till med växthuset.