5 små enkla

Hej vänner! 
 
Idag vill jag passa på att tipsa om det som ligger mig varmt om hjärtat, nämnligen Feng Shui  och att skapa ett hem som inte bara är vackert, utan får dig att må bra också! Här kommer fem enkla tips man kan ha med sig om man vill inreda sitt hem med små saker som gör väldigt stor skillnad i hemmets slutgiltiga harmoni och känsla! 
 
 
1. En liten vas med en snittblomma kostar inte mycket och är ingen jättestor åthäva i badrummet, för när du tänker på det, hur många gånger står du framför handfatet på en dag? Och den lilla detaljen kommer höja energin och ge en trivsammare stund, det kan jag lova! Nu på sommaren är det ju perfekt att bara pipa ut i trädgården och plocka in lite blad eller en vacker blomma. Vid avlopp och liknande är energin automatiskt nedåtgående, och vår bästa chihöjare (energihöjare) är just levande växter, så genom att placera den lilla vasen på handfatet neutraliserar du den nedåtgående känslan. 
 
Foto: Anders Bergstedt Stylist: Anna Furbacken för Entrance mäkleri/mäklare: Erika Bergholm
 
2. Placera helst inga tunga lampor eller kristallkronor ovanför sängen, det omedvetna spelar större roll än vi tror när vi ska hitta en lugn sömn. Det finns alltid en risk med att ha ett tyngre föremål som kan skada en om det skulle falla, och vi människor är omedvetet riktigt experter på att känna av just denna risk. Satsa istället på lätta lampor i tyg som inte känns hotande eller tungt ovanför sängen. Det kommer göra stor skillnad för sömnen! 
 
Foto: Alan Cordic/SE360 Styling: Emma Fischer för Bjurfors/mäklare: Linnea Karlén 
 
3. Addera gröna växter i alla rum, det är både bra för luften och atmosfären! I badrummet eller sovrummet ska du dock inte ha kaktusar eller andra spetsiga växter, här inne är vi ju som sårbarast. Satsa på mjuka härliga former. 
 
www.plantagen.se
 
4.  Speglar är ett underbart verktyg att använda när man inreder sitt hem. Genom att placera en spegel som avspeglar saker som man tycker om skapar man dubbel god effekt! Var dock försiktig, för samma sak gäller om man avspeglar något som man inte får energi av, en tråkig utsikt vill vi ju inte ha dubbelt av! Men en vacker bukett som avspeglas i en spegel ger oss dubbelt med gott! 
 
5. Ha dina färska kryddor nära vasken i köket. Det är egentligen samma princip som i badrummet, men verkligen ett tips som jag tycker gör så enorm skillnad. Avloppet ger oss en nedåtgående energi, genom att plocka upp detta med en energihöjare som en härlig färsk krydda i köket får vi en helt annan känsla i köket. 
 
www.plantagen.se
 
Vad säger ni? Ska vi köra 5 nya små tips som är enkla att applicera hemma nästa vecka? Tryck ner hjärtat för ja!