Vägen till ett växthus

Samarbete med Skånska Byggvaror
 
Nu har vi äntligen kommit till den magiska veckan, nämnligen veckan för leverans av vårt fantastiska växthus! Nu tänkte jag göra ett inlägg på hur vi planerat, tänkt och förberett för vårt växthus! Först hade vi tänkt ta ner vinbärsbuskarna bakom, men insåg nu i efterhand hur glada vi är att vi flyttade fram hela växthusgrunden så vi fick buskarna i husets "bakre" vägg. 
 
 
Vi valde en plats som låg lite knepigt till, nämnligen lite nedanför backen vårt hur står i, det medförde att vi fick tänka lite extra när vi skulle anlägga grunden i och med att det blir väldigt våt mark där. Vi valde istället för att gräva ner växthuset långt, att bygga upp det på höjden istället. Det galnaste i hela den här historian är nog att jag och Matte grävde 35 kvm FÖR HAND. I efterhand fattar jag inte ens hur det gick till, men vi köttade på kan man säga! Så där började det, vi ritade ut hur stor del som skulle vara grus och började gräva. Jag älskar ju organisk form också så det blev en rundning framför växthuset när man kommer ha plats för lite krukor och utemöbler.
 
 
 
Allt material som grävdes bort använde vi för att bygga en sarg runt. Stegen såg alltså ut såhär; 
 
-Gräva upp hela området, vi grävde ca 20 cm ner och använda materialet till en sarg runt om så gruset hålls på plats eftersom vi valde att bygga allt uppåt.
-Markduk och makadam, grus, padda, grus, padda osv. För att få en rak och stadig grund som inte flyttar på sig.
-Såjord ordnade till sargen, i sargen är det nu planterat gräs.
 
 
Inser nu att ni kanske tror att Matte är den enda som arbetat men jag lovar, jag har också svettats och slitit, haha. Även om det bara är han som fastnat på bilderna. Nästa steg som kommer är alltså monteringen av själva växthuset och vi ser verkligen fram emot detta! Och sist men inte minst, här testar jag utemöblerna på plats i ramen, haha! Det ska bli så roligt att ta med er på resan! Nu börjar det roliga hurrni!
 
 
Här ser ni även att gräset i sargen har tagit sig riktigt bra! Växer så det knakar varje dag!
anläggaväxthus - förarbete - grund - markarbete - senioroas - skånskabyggvaror - växthus - växthusbygge