Dags att se över belysningen

I samarbete med Markslöjd
 
Ett väldigt vanligt problem som brukar komma upp i våra hem nu när julen lämnat oss är att hemmet känns mörkt, detta för att vi tar bort all beysning som hade med julen att göra. Det är ju ändå att från stjärnor i fönster, julgransljus, ljusslingor och ljusstakar, så de lämnar en del bakom sig! Och även om man har lampor att ersätta men så är det verkligen den perfekta tiden att se över all belysning. För hur som helst är vårt arma land fortfarande kolmörkt och vi behöver en balanserad ljussättning för att känna välmående i vårt hem. Idag tänkte jag ge er mina tips på hur man kan kolla av belysningen i hemmet, och såklart lite tips på armaturer från mina favoriter och samarbetspartners Markslöjd! 
 
Fönster
 
Se över fönsterbelysningen, personligen föredrar jag att alla fönster i hemmet har någon form av belysning. Det kan vara både en hängande eller stående armatur och jag använder oftast en lägre ljusstyrka i fönster, då detta primärt är en stämningsbelysning och ingen belysning som egentligen har en annan funktion och behöver lysa upp starkt. Det kan vara lite knepigt att hitta snygga hängande fönsterlampor tycker jag, men jag har hittat min absoluta favoritdesign, som är Vättern. 
 
 
Tak
 
Då tar vi oss vidare till taklampor. Det man kan se över när det gäller belysningen i taket är att man har rätt styrka i de armaturer man har, samt har en passande variant av lampa för de olika rummet. Exempelvis brukar jag inte rekomendera en tung lampa ovanför sängen. En sak som jag gillar är att skapa kontraster med taklampan. I och med att den ofta sitter i ögonhöjd ger den en direkt känsla av kontrast, och kontrast är ju balans, som jag alltid tjatar om! Haha. Den här fantastiska taklampan har vi lagt till hemma hos oss. 
 
 
Golv
 
Har man mycket yta i hemmet så är det perfekt att använda sig av golvlampor, har man däremot inte det så passar det bättre att försöka vägghänga sin belysning så att den inte tar upp golvyta. Om det blir mörkt i hörnet där granen tidigare stod, finns det ju inget mer perfekt än en golvlampa! Du göra att rummet ser större ut genom att belysa hörnet och ger samtidigt en variation och balans till din belysning! Jag älskar fler användningsområden på en lampa, som denna som har bord och möjligheter att ladda mobilen i USB uttaget!
 
Stort lycka till med belysningen hemma nu mina vänner!